Uusi lippukunta Tampereelle

Uutinen Maanantai - 03.10.2016

Partiohistoriaan kirjoitettiin uusi sivu, kun kuluvan vuoden aikana valmisteltu projekti kulminoitui uuden partiolippukunnan perustamiseen perjantai-iltana 30.9. Tampereella. Tuore yhteislippukunta sai nimekseen Näsijärven Kipinät (NäKi) ja sen toiminta-ajatuksena on mahdollistaa elämyksellistä harrastustoimintaa, niin maalla kuin vesillä, kaikille partiotoiminnasta kiinnostuneille tytöille ja pojille.

Näsijärven Kipinöiden lippukunnanjohtajaksi valittiin Taru Kaisla. Kokouksessa hyväksyttiin myös Näsijärven Kipinöiden toimintasuunnitelma.

Toiminnan suhteen on päätetty, että lippukuntamme yhdistää ennennäkemättömällä tavalla jäsenilleen mahdollisuuden opetella liikkumaan sekä maalla että vesillä, ja ohjatusti tutustua molemmissa ympäristöissä eri vuodenaikoina havaittaviin ilmiöihin oman mielenkiinnon mukaan. Maalla ja vesillä harjoitettavan partiotoiminnan toteuttamista varten on tavoitteena hankkia retkeilytarvikkeiden lisäksi vesillä liikkumiseen soveltuvaa kalustoa, kuten purjealus. Näsijärven Kipinöiden toiminta-alue on koko Tampere, joskin tulevaisuudessa osa vesitoiminnasta on  tarkoitus painottaa Näsijärvelle. Tällä hetkellä lippukunta etsii kuumeisesti kokoontumistiloja sekä taustajärjestöä tai yhteistyökumppaneita.

Lippukuntaan on jo ennen sen perustamista luotu kannustava ilmapiiri, jossa kaikki uskaltavat toimia omana itsenään. Ensimmäisten toimintaryhmien aloittaessa, viimeistään syksyllä 2017, ovat kaikki johtajat valmiita luotsaamaan lapsia ympäröivän luonnon erilaisten ilmiöiden  ihmeelliseen maailmaan partion toimintaperiaatteiden mukaisesti.

Näsijärven Kipinät toivottaa kaikki partiosta kiinnostuneet mukaan toimintaansa.

#kipinöidäänyhdessä

Lisätietoja:

Taru Kaisla, lippukunnanjohtaja p. 040 506 0808

Reetta Tuomola, perustamiskokouksen puheenjohtaja p. 050 593 3721