Suurjuhlassa Kouvolassa mukana yli 2.000 hämäläistä!

Uutinen Perjantai - 06.06.2014

Suomen Partiolaisten Suurjuhla kokoaa tänä viikonloppuna Kouvolaan 8000 osallistujaa, ennen muuta lapsia ja nuoria. Hämeestä Suurjuhlaan on lähdössä noin 2.100 osallistujaa.

Suurjuhlassa on omanlaistaan tekemistä eri-ikäisille partiolaisille. Ohjelmatapahtumia on yhteensä noin 140. Tarjolla on muun muassa musiikkia, kädentaitoja, suunnistusta, parkouria ja värikuulasotaa. Yhteiset tapahtumat, kuten iltajuhla, pääjuhla ja paraati, kokoavat kaikki yhteen. Myös ekumeeniseen partiojumalanpalvelukseen osallistuvat lähes kaikki. Jumalanpalvelukselle vaihtoehtona on rauhankasvatusaiheista ohjelmaa.

Partiovuoden 2014 teema "Kuulun maailmalle" näkyy viikonvaihteen tapahtumissa. Yhteiskunnan toimintaa peilataan esimerkiksi yrityskyläpelissä. Aikuisten näkökulmasta aihepiiriä käsitellään esimerkiksi Suurjuhlan nuorisotyön seminaarissa. Kouvolan kävelykadulla Manskilla on Partiokylä, ja sen ohjelmalavalla kuka vain saa äänensä kuuluviin vaikkapa laulamalla tai juttuja kertomalla.

suurjuhla-partiokyla.jpg

Suurjuhla on vapaaehtoistyön valtava voimannäyte. Järjestämisestä eli esimerkiksi ohjelmasta, taloudesta ja huollosta vastaa Kymenlaakson partiopiiri. Palkkaa saavia tekijöitä on kolme. Vapaaehtoisia on noin 700, ja heihin kuuluu myös projektin ylin johto. Vastuussa ovat ennen muuta nuoret aikuiset. Mukaan on värvätty Suomen pienimpiin kuuluvan partiopiirin väen lisäksi myös partiolaisten ystäviä ja perheenjäseniä sekä muiden järjestöjen edustajia. Valmistelujen aikana Suurjuhla on tarjonnut mahdollisuuksia myös opinnäytetöiden laatijoille.

Seuraa Suurjuhla-humua sosiaalisessa mediassa häshtägeillä #partioscout, #suurjuhla ja #suurjuhla2014. Suurjuhlan viralliset some-profiilit löydät tästä.

Voit myös seurata Kouvolan tapahtumia livenä, vaikka et pääsisikään itse paikalle! Livestreamin välityksellä voit katsoa ainakin iltajuhlan, jumalanpalveluksen ja pääjuhlan!

Tiedote: Suomen Partiolaiset ry