PolarPOP näytti kisaajille erilaisen talvikisan

Uutinen Sunnuntai - 09.03.2014

Lauantaina räntäsateessa alkanut kisa päättyi aurinkoisessa säässä sunnuntai-iltapäivänä. Sunnuntaina alkuillasta kilpailunjohtaja Mikko Hieta oli viikonloppuun tyytyväinen.

- Ihan hyvinhän se meni, tuumaa Mikko kisakeskuksen tyhjentyessä.

Erilainen talvikisa

Hämeenlinnassa luvattiin järjestää erilainen talvikisa. Erilaisen kisasta teki, paitsi lumitilanne, myös tehtävät ja kisan kulku. Sinisen ja punaisen sarjan vartiot viettivät yörastia sisällä ja vanhimmilla sarjoilla oli huoltotauko ennen yörastille siirtymistä.

- Ajatushan oli, että hiihto-osuuden jälkeen ruskea ja harmaa sarja olisi voinut vaihtaa kuivaa päälle, ottaa kunnon yöpymiskamat mukaan ja jättää sukset kisakeskukselle, selventää Mikko. Lumisemmassa kisassa huoltotauon hyöty olisi varmasti ollut vielä suurempi.

Kisaan pyrittiin tuomaan myös uudenlaisia tehtäväideoita. Tehtäväpäällikkö Iija Filen kävi kisan jälkeen läpi kilpailijoiden jättämää palautetta.

- PopUpista tykättiin. Vartiot saivat jo etukäteen ideoida ja valmistautua tehtävään. Tehtäväryhmä ei kyllä mitenkään arvannut, että joku vartio kehittäisi jälkiruuaksi karamellisoituja kesäkurpitsasipsejä, Iija naurahtaa.

Kisan aikana vartiot myös tuunasivat ahkion muovipulkasta. Uudenlaisia ideoita edustivat Populisti- ja Polaroid-tehtävä. Populistissa vartiot kehittivät yörastilla vaalikampanjan ja tekivät vaalityötä tukevan vaalijulisteen. Lopuksi toiset vartiot saivat äänestää parasta ehdokasta. Polaroidissa hyödynnettiin mobiililaitteita ja digikameroita, kun vartioiden tehtävänä oli etsiä Hämeenlinnan keskustasta patsaita ja muistomerkkejä.

Mestaruudet jaettiin

Viikonlopun aikana jaettiin sekä suomen- että Hämeen piirinmestaruudet. Oranssin sarjan suomenmestaruuden vei Wiksu Wekotin Ulvilan Erätytöistä ja vihreän sarjan Kettu 2 Pohjan Veikoista. Sinisen sarjan suomenmestaruus matkasi Ruudinkeksijöiden mukana Sauvoon ja punaisen sarjan mestaruus Puumat-vartion mukana Espooseen. Ruskean sarjan voitti Massahysteria Nuotiotytöistä ja harmaan Naali Kajaanin Korvenkävijöistä. Vaeltajamestareiksi kruunattiin Massahysteria ja Poro Harjun Veikoista. Piirien välisen kisan palkintona jaettava puukko jäi Hämeeseen.

Hämeen mestaruudet nuorimmissa sarjoissa menivät Roineen Tyttöjen Tuhkimot-vartiolle ja Urjalan varstojen Urheat-vartiolle. Pa-Hin Kuoreveden Kotkista ja Ma-Ha Tampereen Kotkista veivät sinisen ja punaisen sarjan mestaruudet. Ruskean sarjan voitti Tampereen Lokkien Viky-vartio ja Kuoreveden Kotkista Dakota-vartio. Hämeen vaeltajamestaruus jaettiin vain harmaassa sarjassa, ja sen voitti Poro Harjun Pojista.

Tulokset kokonaisuudessaan löytyy Tulokset-sivulta osoitteesta http://www.hp.partio.fi/polarpop.