Partiotoiminta käynnistyy lippukunnissa

Uutinen Keskiviikko - 19.08.2015

Lippukuntien toiminta-alueet ja lisätietoa löytyy osoitteesta: www.mukaanpartioon.fi. Hämeen Partiopiirin toiminta-alue ulottuu Sastamalasta Heinolaan ja Multialta Myrskylään. Alueella toimii noin 120 partiolippukuntaa, joissa toiminta järjestetään vapaaehtoisvoimin. Lippukunnat järjestävät omilla toiminta-alueillaan avaustempauksia sekä ilmoittelevat paikallisesti toiminnan käynnistymisestä.

Lähde mukaan monipuoliseen harrastukseen!

Partiossa saat uusia kavereita ja opit muun muassa luonnossa toimimista sekä pääset toteuttamaan itse erilaisia retkiä ja tempauksia yhdessä partiokavereidesi kanssa. Partio on täynnä ystävyyttä, naurua, seikkailua, yhdessä tekemistä, luonnosta nauttimista sekä unohtumattomia elämyksiä.

Partio on kaikille avoin harrastus kieleen, uskontoon ja taustaan katsomatta. Partiotoiminnalle keskeistä ovat viikoittaiset kokoontumiset oman ryhmän kanssa sekä viikonloppuretket ja pidemmät leirit.

Partiossa saat

  • uusia kavereita
  • seikkailla ja pitää hauskaa
  • ikimuistoisia leirielämyksiä
  • kansainvälisiä kokemuksia
  • tehdä itse ja vaikuttaa
  • elämäsi seikkailun

Partio on edullinen harrastus

Partion jäsenmaksu on noin 60 euroa vuodessa. Summa vaihtelee riippuen paikallisen piirin ja lippukunnan omasta vuosimaksusta. Perheet, joissa on useampi lapsi, saavat alennusta jäsenmaksusta ja useiden leirien leirimaksuista. Lisäksi moniin leirimaksuihin ja muihin maksullisiin tapahtumiin on tarjolla tukirahastoja, joista voi tarvittaessa hakea apua kustannuksiin.

Aikuinen, tule tukemaan partion arvokasta kasvatustyötä

Partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Myös aikuisia tarvitaan mahdollistamaan lasten ja nuorten partiotoiminta. Vapaaehtoistyön ohella partio tarjoaa aikuiselle monenkirjavan harrastuksen, joka toimii hyvänä vastavoimana hektiselle työelämälle. Partiossa tutustut uusiin ihmisiin, pääset tekemään tärkeää nuorisotyötä, pystyt hyödyntämään jo osaamiasi taitoja sekä kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi.

Voit tulla mukaan viikoittaiseen toimintaan tai osallistua silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukaan voi tulla esimerkiksi leireille, retkille sekä erilaisiin ja erikokoisiin projekteihin. Vapaaehtoistyön mahdollisuuksia on paljon, joten jokaiselle löytyy varmasti sopivaa tekemistä.