Partiotaitojen syys-SM kisattiin Äkäslompolossa – hämäläisille ruskean sarjan voitto

Uutinen Maanantai - 09.10.2017

Partiotaitojen syys-SM-kilpailut käytiin viikonloppuna Äkäslompolossa. Hämäläiset kisavartiot niittivät mainetta etenkin ruskeassa sarjassa, jonka voitto lohkesi Kotka-vartiolle Tampereen Lokeista. Kolmannen sijan samassa sarjassa nappasi Konna-vartio Keurusseudun Partiolaisista.

Kisoissa teemana oli Lapin matkailu, mikä näkyi monipuolisissa tehtävissä. Kilpailussa tehtiin niin koruja kuin puukkoja ja ylitettiin joki köysirataa pitkin.

- Oli hienoa päästä ylittämään poroaita ja tunnistamaan porojen korvamerkkejä – tällaisia juttuja ei oikein etelän kisoissa pääse tekemään, kertoo Johanna Mäenalusta Kotka-vartiosta.

Valitettavan moni vartio kärsi kisan aikana pitkiksi venähtäneistä jonoista, mikä vähensi yörastilla tehtävien tekoon varattua aikaa.

- Kisat olivat isot ja sen huomasi. Omalla vartiolla kävi tuuri, kun pääsimme kulkemaan kärjessä, emmekä joutuneet jonoihin, Mäenalusta toteaa.

Ruuhkasta huolimatta hämäläiset sijoittuivat palkinnoille myös sinisessä sarjassa. Toiselle sijalle ylsi Napaketut Kyynärön Kiertäjistä ja heti perässä, kolmannella sijalla, tulivat Punajalkaviklot Pirkkalan Pirkoista.

Muissa sarjoissa hämäläiset eivät napanneet palkintoja, mutta sijoittuivat kuitenkin mainiosti. Silli Tampereen Eräpojista jäi punaisessa sarjassa neljännelle ja Ja-Ha Tampereen Kotkista viidennelle sijalle. Harmaassa sarjassa Refur-vartio Roineen Tytöistä oli paras hämäläinen, saaden kahdeksannen sijan.

Kaikki tulokset löydät Elämys 2017 -nettisivuilta .

 

Ensi vuoden syys-SM -kilpailut järjestetään 29.-30.9. Hämeessä.

 

Kuva: Karoliina Varjoranta