Partionuoret täyttävät Evon – luvassa globaalikasvatusta ja ulkoilmabileitä

Tiedote Torstai - 03.08.2017

 

Hämeen Partiopiiri ry:n Kohu-leiriä vietetään Evolla 3.-6.8.2017.

Yli 200 hämäläistä samoajaa, eli 15–18-vuotiasta partiolaista, suuntaa torstaina Evolle Kohu-leirille. Leiri alkaa Riihimäeltä, josta siirrytään Amazing race -tyylisesti kohti Padasjokea ja Evon leirialuetta.

Neljä päivää kestävällä Kohulla harjoitellaan muun muassa yösuunnistusta, kisaillaan, uidaan ja saunotaan. Nuorten itsensä kehittämä ohjelma pitää sisällään myös samoajabileet.

- Samoajaikäisille tämä on viimeinen oma leiri, jossa saa olla vain leiriläisenä, joten ohjelmasta on tehty mahdollisimman mukava, kuvailee tapahtuman toinen johtaja, Veera Kohtamäki.

Partiolaiset rauhoittuvat leirillä myös vakavampien aiheiden äärelle, sillä osa ohjelmasta on toteutettu ulkoministeriöstä saadun rahoituksen avulla. Samoajien ohjelmassa käydään läpi muun muassa ihmisoikeuksia, rasismia ja medialukutaitoa. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä globaaleista muuttoliikkeistä ja luoda nuorille valmiudet osallistua esimerkiksi monikulttuurisuudesta käytävään yhteiskunnalliseen keskusteluun ja toimintaan.

Partioleirit toteutetaan pääosin vapaaehtoisten voimin. Kohu-leiriä onkin ollut tekemässä noin 40 partiolaista, joista suuri osa on 18–22-vuotiaita vaeltajia. Myös leirinjohtajat ovat parikymppisiä partionuoria.

- Olin itse kolme vuotta sitten Kohulla. Sain sieltä nykyiset parhaat kaverit, joten halusin mahdollistaa saman myös muille, kertoo kohta 20-vuotta täyttävä Kohtamäki.

Leirielämää voi seurata Instagramissa ja Facebookissa hastageilla #kohu2017 ja #hppartio. Perjantaina some täyttyy kuvista hastageilla #globaalikasvatus ja #eirasismille.

 

Lisätiedot:

Veera Kohtamäki, tapahtuman johtaja, p. 045 320 5818
Ida-Lotta Jakonen, tapahtuman johtaja, p. 044 935 3954
Heli Lehtomäki, järjestöpäällikkö, p. 050 311 0921, heli [dot] lehtomaki [at] partio [dot] fi