Partiolukio starttaa syksyllä

Uutinen Maanantai - 12.01.2015

Pihtiputaan lukiossa aloittaa elokuussa 2015 partiolinja. Linjan opinnot koostuvat lukioikäisten oman ikäkauden eli samoajien ohjelmasta. Itsenäistyvälle nuorelle on tarjolla innostavaa lukio-opetusta, hauskaa harrastamista sekä tasokkaat majoitus- ja ruokailupalvelut.

Pihtiputaan lukiossa syksyllä starttaava partiolinja on alun perin paikallisen lippukunnanjohtajan Aki Korhosen idea. Hän esitti ajatuksensa lukion rehtorille Pentti Räisäselle, joka innostui siitä tutustuttuaan Suomen Partiolaisten arvoihin ja kasvatustavoitteisiin.

- Partioaiheiset opinnot kattavat neljänneksen lukion oppimäärästä. Sisällöissä keskitytään ryhmänjohtamiseen, projektiosaamiseen ja kansainväliseen toimintaan, lukion rehtori Pentti Räisänen kertoo.
 
Opinnot on suunniteltu yhdessä Suomen Partiolaisten kasvatustiimin ja Pihtiputaan lukion opetuksen kehittäjien kanssa.

- Olemme siis olleet aktiivisena osapuolena vaikuttamassa opintojen sisältöön. Tavoitteenamme on ollut rakentaa linjasta partion arvopohjaa ja nousujohteista kasvatusmenetelmää soveltava käytännönläheinen ja kokemuksellinen johtamistaitojen erikoislinja, Suomen Partiolaisten kasvatusjohtaja Timo Sinivuori toteaa.

Opiskelijoiden tukena tulee olemaan oma partiotaustainen valmentaja. Johtamista ja yrittäjyyttä opitaan linjalla myös projekteissa koulun ulkopuolisten kumppanien kanssa.

- Linjalle toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi myös toiminnallisesta oppimisesta aidoissa ympäristöissä kiinnostuneet ei-partiolaiset, Sinivuori kertoo.

Partiolinja tarjoaa turvallisen vaihtoehdon itsenäistyvälle nuorelle

Pihtiputaan lukiossa on 20 vuoden kokemus erikoistumislinjoista. Lukiossa toimii tällä hetkellä hiihtolinja, lentopallolinja ja musiikkilinja.

- Pienessä lukiossa kaikki tuntevat toisensa ja ilmapiiri on hyvä, Räisänen kertoo.

Lukio tarjoaa opiskelijoille sekä asumis- että ruokapalvelut. Opiskelija-asunnot ovat aivan lukion vieressä viiden minuutin kävelymatkan päässä.  Lounaan lisäksi tarjoillaan koulun ruokalassa päivittäin myös päivällinen. Kouluajan ulkopuolella on tarjolla monipuolista toimintaa esimerkiksi paikallisen lippukunnan kautta.

- Opiskelijat tulevat erikoislinjoillemme eri puolilta Suomea. Pidämme heistä hyvää huolta ja tuemme heidän aikuistumistaan yhdessä kotien kanssa, Räisänen lupaa.

      
Fakta:

  • Yhteishaku on käynnissä 24.2.–17.3.2015.
  • Lisätietoa partiolinjasta, lukiosta ja asuntolasta: www.pihtipudas.fi/lukio

Teksti: Elina Kamppari
Kuvat: Lasse Roiha