Partiolaisten adventtikalenteri pääsi presidenttiparin jääkaapin oveen

Uutinen Keskiviikko - 19.11.2014

Seitsemäntoistavuotiaat Juulia Järvinen Vaasan Partiotytöistä  ja Atte Kesti Kaskenkaatajista pääsivät tänä vuonna viemään presidenttiparille perinteisen partiolaisten joulutervehdyksen eli adventtikalenterin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottivat kalenterin ilolla vastaan.
- Tämä on erittäin mukava perinne, Haukio totesi iloisesti.

Järvinen ja Kesti kertoivat presidenttiparille, että kalenterilla on tänä vuonna uusi kuvittaja ja kuva onkin saanut erittäin hyvän vastaanoton.
- Omat sudenpentunikin ovat myyneet kalenteria enemmän kuin ikinä, melkein 20 kappaletta jokainen, Järvinen kertoi ylpeänä. Myös Haukio muistaa tavanneensa pieniä kalenterimyyjiä:
- He ovat kyllä todella hellyttävä näky.

”Partio on parasta mahdollista toimintaa”

Rouva Haukiota kiinnosti erityisesti, mitä kaikkea partiolaiset tekevät ansaitsemillaan varoilla. Sekä Järvisen että Kestin lippukunnilla on käynnissä uuden partiokämpän hankinta.
- Kalenterimyynnillä rahoitetaan osa, mutta muitakin talkoita tehdään paljon, Kesti kertoi oman lippukuntansa hankkeesta.

Juttua riitti myös isoista leireistä. Järvinen kertoi, että hän odottaa jo kovasti ensi kesän maailmanjamboreeta Japanissa.
- Tuohan kuulostaa aivan mahtavalta, Haukio totesi innoissaan.

Myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ehti jutella partionuorten kanssa hetken.
- Partio on parasta mahdollista toimintaa. Se opettaa vastuuta itsestä ja muista, Niinistö summasi.

Niinistö kertoi nuorille myös, että hän saa ensi viikolla lisää partiovieraita.
- Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa tulee vierailulle, hänhän on todella pitkän linjan partiolainen, Niinistö muisteli.

Haukio kertoi kiinnittävänsä adventtikalenterin saman tien presidenttiparin jääkaapin oveen, jossa kalenterin paikka on perinteisesti ollut.
- Oikein paljon tsemppiä myyntiurakkaan kaikille. Entisinä partiolaisina olemme Saulin kanssa hengessä mukana! Haukio lupasi.