Partiolaiset valtaavat Tampereen ydinkeskustan

Tiedote Perjantai - 18.05.2018

Tampereella järjestetään 19.–20.5. Leon Lenkki ja Hilkan Kilpa, joka on kansallinen partiotaitokilpailu ja Hämeen Partiopiiri ry:n mestaruuskilpailu. Vapaaehtoisvoimin järjestettyyn kilpailuun osallistuu partiolaisia ympäri Suomen. Kun vartioiden lisäksi lasketaan mukaan tekijät, viikonlopun mittainen tapahtuma kerää yhteensä 400 henkilöä, joista kilpailijoita on 250.

– Toivon, että kilpailijat pääsevät ylittämään itsensä ja kokemaan onnistumisia. Odotan myös, että pääsemme näyttämään Tampereen parhaat puolet kilpailijoille. Samalla moni tamperelainen pääsee näkemään, mistä partiotaitokilpailuissa on oikein kyse, kilpailunjohtaja Hilja Mäkinen kertoo.

Kilpailun rataan on tuotu urbaanin ympäristön lisäksi myös partiolaisille tärkeät metsät ja järvet, joita seudulla onkin runsaasti. Lopputuloksena kilpailijoilla on edessään monipuolinen ja Tamperetta tutuksi tekevä reitti.

Leon Lenkissä ja Hilkan Kilvassa kilpailevat yli 14-vuotiaat partiolaiset. Mukana on myös sarja, johon saa lähteä, vaikka ei olisikaan partiolainen. Tämä antaa kaikille tilaisuuden tutustua partiotaitokilpailujen maailmaan. Kilpailun tehtävillä testataan niin perinteisiä partiotaitoja kuin vartion tiimityöskentelyä. Tehtävät jatkuvat pientä lepotaukoa lukuun ottamatta lauantaiaamusta sunnuntai-iltapäivään.

Kaikki tamperelaiset ovat tervetulleita seuraamaan kilpailujen yleisörastia sunnuntaina Kaupinojan uimarannalle (Kaupinpuistonkatu 2, 33500 Tampere) klo 9–11.