Paraatiretkipäivä Reissu kokosi lähes 4000 hämäläistä Tampereelle

Uutinen Sunnuntai - 07.05.2017

Iloiset hymyt ja reippaat askeleet täyttivät Hämeenkadun, kun lähes 4000 hämäläistä partiolaista 94 lippukunnasta marssi aurinkoisessa partioparaatissa. Tapahtuman aluksi koko ilveskansa kokoontui Koskipuistoon, missä ansioituneille partion vapaaehtoisille jaettiin ansiomerkkejä.

Hämeenkadun varteen oli kertynyt satoja katsojia ja lippukuntien omat huudot raikuivat. Tapahtuman johtajat Heli Vuorinen ja Anni Ylinen totesivat, että kokonaisuus oli hyvä ja yleinen fiilis oli mahtava.

- Aurinkoinen sää totta kai siivitti hyvää tunnelmaa, mutta tietysti suurimman osuuden teki mukana olleet lippukunnat, Anni toteaa. Onnistuneen paraatiretkipäivän isona ainesosana oli myös innokkaat tekijät ja yhdessä tekeminen.

- Koko päivän järjestelyt toimivat hämäläisellä säntillisyydellä ja samalla pilke silmäkulmassa, Heli kertoo.

Paraatiretkipäivä jatkui Särkänniemessä, missä partiokansaa viihdytti Jenni Jaakkola ja OJS. Särkänniemessä jaettiin myös RE-KI-retkitoimintakilpailun, partiotaitokilpailujen yleismestaruuden ja marssikilpailun palkinnot.

Marssikilpailun poikalippukuntien sarjan voitti Tampereen Kotkat, tyttölippukuntien sarjan Tammero ja sekalippukuntien sarjan Stoolin Partiolaiset.