Paraatiretkipäivä kokosi Lahteen 1.500 partiolaista

Uutinen Sunnuntai - 15.05.2016

Hämeen Partiopiirin paraatiretkipäivä Reissu2016:ta vietettiin sunnuntaina 15.5.2016 Lahdessa. Päivä käynnistyi perinteisellä paraatilla, joka kulki Lahden kirjastolta Kauppatorille. Päivä huipentui auringon paisteessa iltapäivänuotioon.

Tänä vuonna paraatiin osallistui noin 1.500 partiolaista ja ei-vielä-partiolaista 58 lippukunnasta. Paraatireitti kulki Lahden kirjastolta Kauppatorille. Paraatin vastaanotto oli reitin loppupuolella. Paraatin vastaanottajana toimi Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm. Paraatin vastaanottopaikalla musiikista vastasi Lahden Veteraanisoittokunta.

Hyvän mielen ohjelmaa Iltapäivänuotiolla

Reissu2016 paraatiretkipäivä huipentui iltapäivänuotioon, joka pidettiin Lahden Kauppatorilla. Iltapäivänuotion juontajina toimivat radiotoimittaja Tuulia Joukainen ja Miikkael Saksman. Varsinaisen ohjelman starttasi käyntiin Tenavatähti-laulukilpailusta sekä Poika ja ilves -elokuvasta tunnettu Konsta Hietanen, joka laulatti retkipäivään osallistuneita tutuilla hiteillä. Iltanuotiolle kuuluvista huudoista ja laululeikeistä vastasi Satu Mälkiä ja nuotiolaulujen säestyksestä Heikki Karjalainen.

Paraatijuhlassa tervetuliaispuheen kävivät pitämässä paraatinjohtajat Katariina Sinivaara ja Sami Salminen.

- Minulle partioparaati on jo pienestä pitäen ollut sellainen tapahtuma, jossa saa ylpeänä esitellä omaa harrastustaan. Onhan siinä tietynlaista hohtoa marssia yhdessä suurena letkana kadulla ja näyttää, että “Hei, me ollaan partiolaisia ja me ollaan ylpeitä siitä!”, tiivisti Katariina omat mietteet paraatin merkittävyydestä.

Mukaan lähteneet partiolaiset saivat myös kiitosta paraatinjohtajilta siitä, että olivat tulleet Lahteen. Ja tietenkin myös paraatin järjestelyissä mukana olleita muistettiin.

- Haluamme myös kiittää aivan mahtavaa tekijäporukkaamme! Emme pysty mitenkään kiittämään tarpeeksi siitä, kuinka paljon olette antaneet työpanostanne käyttöömme! Ja erityisenä kiitoksena me otamme vastaan sen, että juuri te kaikki olette tänään ilmaantuneet paikalle tänne Lahden torille! On vallan ihanaa nähdä, kuinka paljon varsinkin teitä nuoria, on kokoontunut tänään paikalle, kiitteli puolestaan Sami.

Iltapäivänuotin tunnelma nousi viimeistään siinä vaiheessa ylös pilviin saakka, kun lavalle astui lahtelainen rap-yhtye Ideaali ja Jay Who. Kolmen kappaleen verran nähtiin iloisia ja tanssivia partiolaisia.

Ansiomerkkien sekä muiden muistamisten jälkeen iltapäivänuotio päättyi Pauli Similän lukemaan Asta Ikosen kirjoittamaan opettavaiseen tarinaan Rolle-koiran unelmasta.

Paraatiretkipäivässä palkitut

- Marssikilpailun arviointikriteerinä olivat tänä vuonna lippukuntien osallistumisprosentti, paraatiasun yhdenmukaisuus, iloinen, näyttävä ja riemukas fiilis sekä Roihu-teeman esilletuominen. Marssikilpailun yhteislippukuntien voitto meni Nokian Eräveikoille, tyttölippukuntien voitto Liekkitytöille ja poikalippukuntien voitto Pirkan Pojille.

- Paraatissa Loisto-lippukuntadiplomi annettiin Nokian Partiotytöille.

- Hämeen Partiopiirin Yleismestaruuden voitti or-si-ru-sarjassa Tampereen Lokit ja si-pu-ha-sarjassa Tampereen Kotkat.

- Karhunhampaan oli suorittanut Ida Auvinen Nastapartiosta.

- Lisäksi juhlassa palkittiin Reki-retkitoimintakilpailun parhaat.

Paraatipäivän valokuvia voi katsoa:

http://hameenpartiopiiri.kuvat.fi/kuvat/Medialle/Reissu2016+paraatiretkip%C3%A4iv%C3%A4+15.5.2016+Lahti/