Meidän partio: valmentaja oppii ja kehittyy myös itse

Uutinen Tiistai - 11.09.2018

Hämeen Partiopiirin Meidän partio -juttusarjassa haastatellaan piirin alueella toimivia partiolaisia. Tutustu hämäläisiin partiojohtajiin ja erilaisiin pesteihin, joita monipuolinen partioharrastus tarjoaa. Tällä kertaa itsestään kertomassa Tarja Vaimare-Manni Parolan Eräveikoista, joka toimii piiriluottiksena Hämeenlinnan alueella.

 

Kuka olet?
Tarja Vaimare-Manni, Parolan Eräveikot, Hattula

Missä partiopesteissä toimit tällä hetkellä?
Lippukunnassani olen hallituksen jäsen sekä ohjelmajohtaja. Piiriluottiksena toimin Hämeenlinnan alueella ohjelmavalmentajana.

Miten olet niihin päätynyt?
Olen toiminut viimeiset 12 vuotta aktiivisesti omassa lippukunnassani. Ohjelmapuoli kiinnostaa minua, se on sitä keskeisintä partiota, joten ohjelmajohtajaksi päädyin, kun Parolan Eräveikoissa siirryttiin johtokolmikkomalliin. Ohjelmavalmentajaksi Hämeenlinnan alueelle minut rekrytoitiin aluetapaamisessa.

Kauanko olet niitä/sitä tehnyt?
Lippukuntani hallituksessa olen ollut jo pidempään, mutta ohjelmajohtaja minusta tuli alkuvuodesta 2017. Samaan aikaan aloitin ohjelmavalmentajana Hämeenlinnan alueella.

Miksi haluat tehdä tämäntyyppistä toimintaa? / Mikä motivoi sinua tekemään näitä pestejä?
Partio on aina ollut monipuolinen harrastus. Ehkä siinä on sen viehätys. Sen lisäksi, että voi mahdollistaa tätä toimintaa lapsille ja nuorille, pääsee myös itse osalliseksi mahtavista elämyksistä ympäri vuoden. Pidän tärkeänä myös aikuisten jaksamista ja johtajahuoltoa. Meidän lippukunnassamme toimii johtajahuollon lisäksi myös aikuispartio, joka mahdollistaa sen oman kivan tekemisen aikuisten kesken viikkotoiminnan ulkopuolella. Piiripestiin lähdin ihan puhtaasta mielenkiinnosta.

Millaisia muita pestejä olet aiemmin tehnyt?
Eri ikäisten lasten ja nuorten johtamisesta on kokemusta monelta vuodelta kolmesta eri lippukunnasta. Tämän lisäksi olen ollut Parolan Eräveikkojen sihteeri. Vuosiin mahtuu myös erilaisia projekteja lippukunnan tapahtumien ja leirien johtamisesta.

Kenelle suosittelisit tällaista tapaa tehdä partiota?
Jos piiripesti edes vähän kiinnostaa, kannattaa rohkeasti lähteä mukaan. Pestejä on niin monenlaisia kestoltaan ja sisällöltään piirissä ja lippukunnassa, että niiden yhteensovittaminen onnistuu kyllä.

Ohjelmavalmentajan pestissä oppii tuntemaan lippukuntatekijöitä laajalta alueelta, pääsee tutustumaan erilaisiin ja eri lailla toimiviin lippukuntiin sekä mielenkiintoisiin ihmisiin. Samalla pääsee myös kehittämään oman alueensa ohjelmatarjontaa ja yhteistyötä lippukuntien välillä.