Meidän partio: Hallituspestissä motivoi mahdollisuus vaikuttaa

Uutinen Perjantai - 25.05.2018

Hämeen Partiopiirin Meidän partio -juttusarjassa haastatellaan piirin alueella toimivia partiolaisia. Tutustu hämäläisiin partiojohtajiin ja erilaisiin pesteihin, joita monipuolinen partioharrastus tarjoaa. Esittelyvuorossa on Pyry Nurmilo Tampereen Kotkista.

 

Kuka olet?
Olen Pyry Nurmilo, kotoisin Tampereen Amurista ja kotilippukuntana Tampereen Kotkat. Piirissä kotini on ohjelmantoiminnanala.

Missä partiopesteissä toimit tällä hetkellä?
Tällä hetkellä toimin omassa lippukunnassa kalustonhoitajana ja SP:ssä kisaryhmän jäsenenä. Olen myös piirin ohjelmaministeri.

Miten olet päätynyt pesteihin?
Ohjelmaministeriehdokkaaksi päädyin yhden ohjelmaryhmän kokouksen jälkeen kuultuani Tytin hakevan piirinjohtajuutta. Minua oli aina kiinnostanut lähteä joskus hallitukseen vaikuttamaan piirin asioihin. Tytin kanssa käydyn noin tunnin keskustelun jälkeen totesin, että tämä voisi olla minulle oikea pesti. Oikeastaan muihinkin pesteihin olen aina mennyt lyhyen ajan mietiskelyn jälkeen.

Kauanko olet pestejäsi tehnyt?
Ohjelmaministerinä olen toiminut vuoden alusta, eli puolisen vuotta. Se aika on mennyt aikalailla toimintaan paremmin tutustuen ja ongelmakohtien löytämiseen. Muita pestejäni olen tehnyt vuoden päivät.

Mikä motivoi sinua pesteissäsi?
Olen aina ollut sitä mieltä, että jos jokin on huonosti siitä ei saa marmattaa ellei yritä itse muuttaa tilannetta paremmaksi. Kaikkii pesteihini olenkin lähteny juuri sillä periaatteella. Ohjelmaministerin pesti on mielestäni kiinnostava ja siinä pääsee oikeasti vaikuttamaan piirin asioihin, niin hallituksen kokouksissa kuin ohjelmaryhmässä. Kaikki hyvät puolet siis yhdessä pestissä. Eniten motivoi parantamisen halu ja se pätee kaikkiin asioihin mitä teen.

Millaisia muita pestejä olet aiemmin tehnyt partiossa?
Aiemmin olen toiminut muun muassa Leon Lenkin ja Hilkan Kilvan tehtäväryhmänjohtajana, Tampereen Partiolaisten  johtokunnassa ja lippukunnassa urheiluvastaavana ja vartionjohtajana.

Kenelle suosittelisit tällaista tapaa tehdä partiota?
Kaikkeen partiossa ei kannata ryhtyä jos aika ei riitä. Kannattaa myös muistaa, että kun ottaa jonkin pestin sitä kannattaa lähteä tekemään tosissaan mutta hymyssä suin. Sillon saa eniten irti mistä tahansa pestistä.