Matkalla piirihallitukseen? Tutustu ehdokkaisiin

Uutinen Perjantai - 10.11.2017

Hämeen Partiopiirin syyskokouksessa 25.11.2017 valitaan piirille uusi puheenjohtaja. Avoinna ovat myös varapuheenjohtajan sekä ohjelma-, viestintä- ja koulutusministerien paikat.

Tähän mennessä jokaiselle paikalle on ilmoittautunut yksi ehdokas. Jos mielit itse ehdolle, voit tehdä sen etukäteen ottamalla yhteyttä vaalitoimikuntaan. Toki ehdit ilmoittaa halukkuudestasi vielä syyskokouksessakin.

Katso pestikuvaukset ja vaalitoimikunnan yhteystiedot

Ehdokkaat

Kaikkien ehdokkaiden sähköposti on muotoa etunimi [dot] sukunimi [at] partio [dot] fi

Ehdolla puheenjohtajaksi: Tytti Lindroos

Kuva Tytti Lindroos

Nyt ja tulevaisuudessa

Heips! Olen Tytti Lahden Katajaisista ja ehdolla piirinjohtajaksi. Viimeiset kolme vuotta olen toiminut piirin hallituksessa ohjelmaministerinä. Työskentelen toiminnanjohtajana liikuntaseurassa. Partion lisäksi harrastan tanssillista voimistelua.

Parasta partiossa

Nautin partiossa erityisesti uusien asioiden oppimisesta ja yhdessä tekemisestä. Partion olen aloittanut sudenpentuna veljieni innoittamana. Olen toiminut monissa pesteissä lippukunnassa, piirissä ja keskusjärjestössä. Tärkeimpänä pestinä pidän neljää vuottani lippukunnanjohtajana, jolloin opin paljon ihmisten johtamisesta, organisaation toiminnasta sekä partiokasvatuksesta.

Valitkaa minut!

Olen ehdolla, koska haluan olla tekemässä yhteistä parempaa partiota koko Hämeen Partiopiirissä sekä valtakunnallisesti. Olen toiminut piirissä jo useamman vuoden, joten tunnen laajalti piirin toimintaa ja tekijöitä. Minulla on monipuolinen kokemus erilaisista partiopesteistä sekä lisäksi järjestö- ja johtamiskokemusta myös työni puolesta.

Kehityskohde x3

Partio on harrastus yhä useammalle ja partio on avointa kaikille. Osaamme ottaa mukaan erilaisia lapsia, nuoria ja aikuisia ja tarjota kaikille antoisaa tekemistä. Tarjoamme kiinnostavaa tekemistä nuorille ja pidämme nuoret entistä paremmin mukana partiossa. Nuorille on tarjota luotsi, ohjelmaa ja mahdollisuus tehdä pestejä, joissa saa oppia onnistumisista ja epäonnistumisista. Lippukunnat ovat piiri - tehdään partiota yhdessä! Tuetaan lippukuntia tekemään enemmän keskinäistä yhteistyötä ja piirinä ylläpidetään ja parannetaan keskusteluyhteyttä lippukuntiin.

Ehdolla varapuheenjohtajaksi: Anni Ylinen

Kuva Anni YlinenNyt ja tulevaisuudessa

Olen Anni Härmälän Ilvestytöistä ja Mäntänvuoren Partiolaisista. Tällä hetkellä toimin Ilvestyttöjen lippukunnanjohtajana ja johdan seikkailijaryhmää. Tämän lisäksi vastaan piirin julkaisuista viestintäryhmässä. Partion lisäksi harrastan liikuntaa ja työkseni toimin projektikoordinaattorina tamperelaisessa mainostoimistossa. Olen ehdolla piirin varajohtajaksi.

Parasta partiossa

Partiossa parasta on ystävät, yhdessä tekeminen ja uuden oppiminen. Eniten motivoi, kun näkee lasten kasvavan vastuuta ottaviksi nuoriksi. Olen toiminut vuosien varrella monenlaisissa pesteissä niin lippukunta-, piiri- kuin keskusjärjestötasollakin. Viimeisimpiä pestejäni ovat olleet Reissu 2017 -johtajuus ja Explon viestintäpäällikkönä toimiminen. Tärkein pestini on ehdottomasti ollut nykyinen pestini lippukunnanjohtajana. Lippukunnanjohtaja on koko partioliikkeen kannalta tärkein pesti, koska partio tapahtuu lippukunnissa.

Valitkaa minut!

Haluan olla mukana vaikuttamassa siihen, mihin partioliike kehittyy paikallisesti ja valtakunnallisesti. Haluaisin, että yhä useampi lapsi ja nuori löytäisi partion piiriin. Olen sosiaalinen ja helposti lähestyttävä. Minulla on valmiiksi laajat verkostot niin piiri- kuin keskusjärjestötasollakin sekä laaja kokemus erilaisista pesteistä ja lippukunnista.

Kehityskohde x3

1. Partio on nuorisojärjestö, jossa nuoret saavat johtaa, mutta myös kokeilla, erehtyä ja kompastella. Nuoria pitää kannustaa ottamaan vastuuta ja astumaan itselle hieman liian suuriin saappaisiin.
2. Piirin toiminnassa pitää ottaa huomioon erilaisten lippukuntien toimintaympäristöt entistäkin paremmin. Vuorovaikutusta ja avointa keskustelua vaaditaan molempiin suuntiin, piiristä lippukuntiin ja toisin päin.
3. Partion tulee olla avointa kaikille ja lippukuntia pitää tukea tämän tavoitteen täyttymisessä. Meidän tulee tunnistaa ne lapset ja nuoret, jotka eivät syystä tai toisesta löydä partion piiriin tai heillä ei ole siihen edes mahdollisuutta.

Ehdolla ohjelmaministeriksi: Pyry Nurmilo

Kuva Pyry NurmiloNyt ja tulevaisuudessa

Olen Pyry Nurmilo ja ehdolla ohjelmaministeriksi. Olen 18-vuotias vaeltaja ja kotilippukuntana toimii Tampereen Kotkat, jossa toimin myös kalustonhoitajana. Partion ohella valmennan nuoria uimarin alkuja ja käyn lukiota.

Parasta partiossa

Vaikka olen ollut partiossa mukana aina pikkupojasta äidin perässä, pidän silti tärkeimpänä pestinäni vartionjohtajuutta. Tehtävässä sain kasvaa johtajana ja ohjelmanjärjestäjänä sekä sain luoda uusia johtajia ja ohjelmanjärjestäjiä. Olen kuitenkin toiminut erilaisissa pesteissä aina LPK:n ja aluejärjestön hallituksien kautta piiriluottikseksi.

Valitkaa minut!

Ohjelmatoiminta on mielestäni tärkein yksittäinen osa-alue partiossa. Ohjelma pitäisi samaan aikaan olla kouluttavaa, innostavaa, partion arvojen ja -kasvatustavoitteiden mukaista sekä hauskaakin. Tässä tulee haastetta kerrakseen saada onnistunut ohjelma sekä järjestäjän että osanottajan suunnasta. Täydellinen haaste minulle päästä kehittämään juuri sitä mitä partiossa rakastan.

Kehityskohde x3

Tukea lippukuntien päivittäisiä ohjelmatarpeita. Partio-ohjelma elää jatkuvassa murroksessa, kun halutaan kehittää uutta. Tavoitteena on saada jokaiselle lippukunnalle tarvittava tuki ikäkausi tavoitteisen ohjelman pyörittämiseen. Vanhimmat ikäkaudet tarvitsevat mielestäni edelleen ison työn toimiakseen halutulla tasolla. Haluan piirin näyttävän tässä mallia, miten ohjelmaa kenties voisi toteuttaa. Tarjota tukea, kehittymismahdollisuuden ja apua vision etsimiseen ohjelman tekijöille. Kenellekään ei pitäisi ohjelman tekeminen olla pakkopullaa ja haluan antaa oman apuni rekryämällä ja kekseliäisyydelläni.

 

Ehdolla viestintäministeriksi: Minna Horelli

Kuva Minna HorelliNyt ja tulevaisuudessa

Olen Minna Harjusiskoista ja ehdolla viestintäministeriksi. Viimeiset pari vuotta olen kyseistä pestiä hoitanut ja siitä siinä määrin innostunut, että päätin hakea jatkokaudelle. Työkseni teen varhaisnuorisotyötä seurakunnassa ja partion ulkopuolisella ajalla useimmiten musisoin, luen ja teen käsitöitä.

Parasta partiossa

Kuulun aikuisiällä partioon palanneisiin, ja olen toiminut monenlaisissa lippukunta-, piiri- ja keskusjärjestötason pesteissä. Eniten olen saanut oppia uutta ja ylittää itseäni nykyisessä pestissäni sekä Roihun musiikkitiimissä – ne ovat siksi olleet myös lempipestejäni. Partiossa rakastuin yhteisölliseen meininkiin sekä siihen, että on lupa ja mahdollisuus tarttua uusiin juttuihin!

Valitkaa minut!

Olen saanut kohta kaksi vuotta luotsata hämäläistä partioviestintää ja -markkinointia. Monia asioita on saatu eteenpäin, mutta työtä on myös vielä jäljellä, siksi olen ehdolla. Olen aikaansaava, minulla on näkemystä siitä, mihin suuntaan piirin viestintää ja markkinointia tulisi viedä sekä hyvät verkostot niin partiossa kuin sen ulkopuolella.

Kehityskohde x3

1. Sosiaalisen median maailma elää koko ajan – piirin somen kehittäminen siten, että se on ajassa elävää, innostavaa ja aktiivista.
2. Lippukuntien tukeminen esimerkiksi viestintäkoulutusta ja laadukkaita, helposti saatavilla olevia markkinointimateriaaleja kehittämällä.
3. Markkinoinnin kehittäminen eri kohderyhmät paremmin tavoittavaksi.

 

Ehdolla koulutusministeriksi: Markus Leivuori

Kuva Markus LeivuoriNyt ja tulevaisuudessa

Olen Markus ”Mike” Leivuori Hämeenlinnan Metsänkävijöistä. Piirissä toimin koulutusryhmässä PJPK tiimissä. Lisäksi toimin piirissämme koulutusohjaajana ja Ko-Gi-ohjaajana. Päivät kuluvat suunnittelutoimistolla oman joukon paimentamiseen.

Parasta partiossa

Lippukuntatasolla olen tehnyt suunnilleen kaikkia pestejä vartionjohtajasta lippukunnanjohtajaan. Piirin ja SP:n pestit ovat keskittyneet isoimpiin leireihin ja niissä eri osa-alueiden johtamiseen. Parasta partiossa on mahdollistaa nuorille laadukasta ja innostavaa toimintaa.

Valitkaa minut!

Minua kiinnostaa vapaaehtoistuen toiminnanalan kehittäminen ja erityisesti koulutuksen laadun takaaminen, jotta saamme lippukuntiin jatkossakin osaavia toimijoita!

Kehityskohde x3

1. Toiminnanalojen kehittäminen kokonaisuutena, jotta kaikki uudet toiminnot löytävät paikkansa piirissämme.
2. Koulutusuudistuksen päivitettyjen moduulien sujuva käyttöönotto.
3. Koulutusryhmän vankistaminen uusilla ja innokkailla kouluttajilla sekä heidän kouluttamisensa.