Luottispäivästä tukea pestiin

Uutinen Tiistai - 24.01.2017

Hämeen Partiopiirin vuosittainen Luottispäivä pidettiin Laitikkalan kurssikeskuksessa lauantaina 21.1. Päivässä oli tarjolla luottamushenkilöille tukea ja virkistystä omaan pestiin. Luottispäivään osallistui yli 60 piiriluottista.

Lauantaipäivä starttasi Annukka Sorjosen pitämällä setillä valmentavasta lippukuntien tuesta. Puolitoistatuntisen setin aikana osallistujat pääsivät pohtimaan omaa tapaa ilmaista asioita sekä miettimään valmentavaa ohjaamista tarkemmin. Iltapäivän aikana jokainen osallistuja pääsi tutustumaan O365-maailmaan partion näkökulmasta, miettimään lippukuntatuen näkymistä piirin toiminnoissa sekä ulkoilemaan lumikenkäilyn merkeissä. Vapaavalintaisissa rupeamissa oli mahdollisuus valita useista eri vaihtoehdoista itselle sopivin koulutus.

Uudet valmentajat kouluttautuivat

Valmentajastartti käynnistyi luottispäivän jälkeen. Uusissa pesteissä aloittavat valmentajat polkaisivat päivitetyn lippukuntatuen käyntiin vauhdikkaasti, kun ohjelmassa oli The Amazing Aluetiimi-kisailu. Otsalamput tulivat tarpeeseen illan aikana, kun valmentajat saivat tutustua hämäläiseen piiritoimintaan. Kisassa ratkottiin monia visaisia pulmia, kuten kuka piirihallituksen jäsenistä fanittaa Lauri Tähkää tai minkä nimisiä kyliä Kärkölästä löytyy. Lisäksi valmentamista havainnollistettiin pulkkamäessä ja tikkuristi-treeneissä. Loppuilta kului tutustuen, saunoen ja jäätelöbaarin antimista nauttien.

Sunnuntaina valmentajat perehtyivät uuteen pestiinsä valmentajavastaavien johdolla. Valmentajat työstivät muun muassa aluetiimien vuosikelloa ja uudenlaisten aluetapaamisten asialistaa. Jatkossa lippukunnan uusissa pesteissä toimiville johtajille, lippukunnanjohtajille, pestijohtajille ja ohjelmajohtajille, on kaikille omat aluetapaamisensa. Tavoitteena oli, että viikonlopun jälkeen valmentajien reppu on täyttynyt valmentamisen työkaluista ja uutta pestiä lähdetään toteuttamaan innolla.