Lujaa yhteishenkeä ja hyvää fiilistä jamboreella

Uutinen Torstai - 20.02.2014
Jamboree on maailman suurin partioleiri, jossa on mahdollisuus tutustua 30 000 partiolaiseen yli sadasta maasta. Leirin ohjelmaan kuuluu partiomeininkiä aina vesilaaksosta kulttuurien kohtaamiseen. Osana rauhanohjelmaa osallistujat vierailevat Hiroshiman kaupungissa.
 
Japanin jamboree on kerännyt naapurimaissamme Norjassa ja Ruotsissa ennätyssuuret joukkueet. Myös Suomessa jamboreella on jo sankkaa suosiota ja ilmoittautujamäärät kasvavat päivittäin. Kaikki halukkaat kuitenkin mahtuvat Suomen joukkueen mukaan, kunhan ilmoittautuvat maaliskuun loppuun mennessä Suomen joukkueen sivujen kautta.
 
Suomalaiset osallistujat ovat yhtenä joukkueena osa tätä suurleiriä. Viemme maailmalle meikäläistä menoa, meininkiä ja partioperinteitä – otamme mukaan muun muassa saunan. Japanin leirin kantavana teemana on Spirit of Unity – kaikkien maailman partiolaisten yhteishenki.
Jamboreelle voi lähteä, vaikkei omasta lippukunnasta olisi muita ihmisiä lähdössä lainkaan reissuun. Ilman kaveriakin uskaltaa lähteä reissuun, sillä leirilippukunnat tapaavat muutamia kertoja ennen leiriä kotimaassa tutustuen toisiinsa.  
 
Leiriläiseksi jamboreelle pääsee vain kerran elämässään. Yli 18-vuotiaat osallistuvat jamboreelle palveluleiriläisinä, jotka työpanoksellaan mahdollistavat maailmanleirin.
 
Mikäli lippukunnassanne pidetään jamboreehen liittyviä infotilaisuuksia, kannattaa hyödyntää verkkosivujen materiaalipankissa olevaa powerpoint-esitystä jamboreesta. Mikäli tahdot pysyä kartalla siitä, mitä jamboreejoukkueelle kuuluu, voit tilata joukkueen etusivulta löytyvän tilauslomakkeen kautta itsellesi sähköpostiin noin kuukausittain ilmestyvän uutiskirjeen. Lisäksi jamboreeta voi seurata myös Twitterissä ja Facebookissa.