Laiva meni sörsseliksi

Uutinen Lauantai - 10.05.2014

Tampereen Versojen Siili-laumalla oli tarkka työnjako, kun he suorittivat Intia-rastin tehtävää Hämeen Partiopiirin Kuulun maailmalle -sudenpentukisoissa Pirkkalassa.

Pojat valmistivat mangolassia samaan aikaan, kun tytöt nikkaroivat puista viisumia.

-Naiset ensin, Emil Hannonen, Alex Lehtinen ja Niko Heikkilä vaativat ja tarjosivat lassinsa ensimaistiaiset saattajilleen Sani Tenhovirralle ja Terhi Heikkilälle.

Sitten oli poikien itsensä vuoro: varovaisen siemaisun jälkeen ilmeet olivat helpottuneet.

-Ihan hyvää, pojat totesivat.

Samaan aikaan lauman tytöt Lotta Teikari, Iris Lintinen, Minttu Tenhovirta ja Elsa Nieminen naulasivat viimeisiä nauloja puiseen viisumiinsa.

-Tämä tehtävä on ollut tosi kiva. En ole ennen tehnyt puista kirjaa, Lotta Teikari nauroi.

Siilit kilpailivat numerolla 234. Sekä tytöt että pojat olivat tyytyväisiä kisan kulkuun.

-Paitsi että laiva meni ihan sörsseliksi, Minttu Tenhovirta huomautti. Myös pojat olivat sitä mieltä, että Merimatka eli laivan rakentaminen oli kisan haastavin rasti.

-Kivointa oli hyppyjuttu, siilit hihkuivat.

Kun ensimmäisten kilpailijoiden matkaanlähdöstä oli kulunut seitsemän tuntia, Kilpailujohtaja Dora Autio söi viestikeskuksessa tyytyväisenä pullaa.

-Olen saanut tosi monta tyytyväistä kiitosta siitä, ettei matkalla ole ollut jonoja. Paluumatkalle niitä meinasi muodostua, mutta sielläkin saatiin tilanne purettua nopeasti.

Kisapäivän ainoat miinukset tulevat Aution mukaan yhdestä tikatusta silmäkulmasta, rannevammasta ja koulun liian pienestä keittiöstä.

-Joku oli sitä mieltä, että neljän kilometrin reitti voisi olla liian pitkä. Minä pidän sitä ihan hyvänä, koska se on tuonut hajontaa joukkueiden kulkemiseen.

Kisajohtajan päivä alkoi aamulla puoli viideltä, kun pikkuveli Iisak tuli herättämään isosiskonsa kysymällä, että joko mennään. Ihan vielä silloin ei ollut aika lähteä.

-Kello soi kymmenen yli kuusi. Olimme illalla seurakuntakeskuksessa puoli kymmeneen. Tänään ei mene niin myöhään, Autio uskoi.

Koko kisapäivä sujui lähes minuutilleen ennakkoon suunnitellussa aikataulussa. Ratamestari Minna Veiranto nauroi, että viimeiset olivat maalissa kolme minuuttia ennen kuin hän etukäteen suunnitteli.

Ensimmäiset kilpailijat tulivat maaliin ennen puolta yhtä, viimeinen porukka 15.57. Yhteensä Pirkkalan kisaradan kiersi 133 pentuetta ja Lahdessa kilpailussa oli mukana 50 pentuetta.