Kuka on vuoden 2014 Toimiva Partiojohtaja?

Tiedote Maanantai - 27.01.2014
Löytyykö lippukunnastanne partiojohtaja, joka on aktiivisella toiminnallaan vienyt, ja tulee myös jatkossa viemään lippukuntaanne ja partiotoimintaa eteenpäin? Tällaisia partiojohtajia, jotka ansaitsevat tunnustusta toiminnastaan, on epäilemättä joka lippukunnassa. Kuka teidän lippukunnassanne ansaitsisi Toimiva Partiojohtaja -tunnustuksen?
 
Toimiva Partiojohtaja voi olla esimerkiksi lippukuntanne lippukunnanjohtaja, akela, sampo, luotsi, huippu sudenpentujohtaja, kesäleirin leirinjohtaja tai sitten se hiljainen puurtaja joka on aina ja kaikkialla mukana, mutta ei tee numeroa tekemistään. Lippukuntanne voi esittää Toimivaksi Partiojohtajaksi yhtä miestä, naista tai yhden molempia, jos olette yhteislippukunta. Apurahan jakamisen tarkoituksena on kohottaa partiojohtajien työn yleistä arvostusta sekä osoittaa tällaisen toiminnan suuri merkitys. 
 

Miten toimia?

Ehdotettavan henkilön tunnusmerkit

Hän on toiminut vähintään viisi vuotta johtajatehtävissä ja vastaa edelleen aktiivisesti jostain lippukunnan toiminnosta,
hän on saanut partiojohtajaperuskoulutuksen ja
hänellä on partiojohtajavaltakirja,
hän on alle 30-vuotias, ja
hänellä on myönteinen asenne myös partiopiiriin ja valtakunnalliseen partiotoimintaan.
 
Toimiva Partiojohtaja on ensisijaisesti piirin ehdokas valtakunnallisen Partiosäätiön Vuoden Toimiva Partiojohtaja -apurahan saajaksi ja toissijaisesti ehdokas Hämeen Toimivaksi Partiojohtajaksi. Jälkimmäisen valitsee Hämeen Partiosäätiö rs.
 
Valtakunnallinen apuraha on tarkoitettu saajan henkilökohtaiseen partiokoulutukseen, mielellään kansainväliseen seminaariin tai kurssiin. Myös Hämeen Toimivalle Partiojohtajalle myönnetään apuraha käytettäväksi henkilökohtaiseen partiokoulutukseen.

 

Vapaamuotoiset hakemukset piiriin 19.2. mennessä

Toimiva Partiojohtaja 2014 -hakemus on vapaamuotoinen. Siinä pitää kuvailla ehdokkaan partiotoimintaa sekä perustella, miksi juuri hänelle ehdotetaan Toimiva Partiojohtaja -huomionosoitusta.
Lisäksi ehdotuksesta tulee käydä ilmi ehdotettavan henkilön henkilötiedot:
 
nimi
syntymäaika
koulutus
ammatti
kielitaito
partiotaival: (vuoden tarkkuudella) Jäsenrekisteristä ja ”vanhoista” ansiomerkkiehdotuksista löytyy jo valmiiksi etsittyä tietoa. Piirin toimisto auttaa mieluusti.
liittymisaika partioon
tehtävät lippukunnassa, piirissä ja SP:ssä
partiokoulutus (pj-kurssi, pj-jatkokurssi, muut johtaja- ja taitokurssit)
huomionosoitukset (ansiomerkit ja muut vastaavat)
kansainvälinen toiminta
 
Hakemuksen tulee liittää valokuva tai kaksi ehdokkaasta. Ainakin toisessa kuvassa olisi hyvä näkyä kasvot tunnistettavasti. Jos kuvat ovat aktiivisesti partiotoiminnan melskeistä, niin aina vaan paranee. Kuvan resoluution on oltava 300dpi ja koon ainakin n. 1-2 Mb.
 
Lippukunnan allekirjoitettu esitys liitteineen toimitetaan joko paperiversiona, tai sähköpostitse word- tai pdf–tiedostoina ja kuvat ehdokkaasta jpg- tai tiff-muodossa.
Kuvan kuvaajan nimi on mainittava ja merkittävä kuvaan tai kuvan tiedostonimeen. Lisäksi on hyvä kysyä etukäteen kuvan käyttöoikeus, ja mainita lupa hakemuksessa.
 
Ehdotukset ja kuvat toimitetaan 19.2.2014 mennessä joko sähköpostitse osoitteeseen tommi [dot] nyman [at] partio [dot] fi tai kirjeitse osoitteeseen Hämeen Partiopiiri ry, Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere. Kuoreen tunnus: Toimiva Pj.
Myöhästyneitä ehdotuksia ei käsitellä.
 
Hämeen Toimiva Partiojohtaja julkistetaan piirin syyskokouksessa 2014
 
  • Lisätietoja: toiminnanjohtaja Tommi Nyman, tommi [dot] nyman [at] partio [dot] fi (tommi [dot] nyman [at] partio [dot] fi ), p.050-311 0919