Jousipyssyjä, labyrinttejä ja nuotioita, niistä oli sudaritapahtumat tehty

Uutinen Lauantai - 15.11.2014

Sudenpentutapahtuma Kolkkien Matkassa Tampereen Kämmenniemessä ja Heinolassa ovat tarjonneet ikimuistoisen päivän sudenpennuille.

Tampereen tapahtumaan osallistui yhteensä 171 pentuetta, joissa oli 836 sudenpentua ja 283 saattajaa. Heinolassa osallistujia oli 42 pentuetta, joissa oli 213 sudenpentua ja 70 saattajaa.

Tapahtumassa sudenpennut pääsivät seikkailemaan Kolkkien matkassa muun muassa Korpikukkulan merkkitulille, jossa sudenpennut saivat sytyttää nuotion valitsemillaan aineksilla. Kolkatun oravan nahassa pentueet valmistivat henkarista jousipyssyn, jolla he yrittivät kolkata ilmapalloihin piirrettyjä oravia.

Labyrintti päivän hauskinta antia

Mäntänvuoren Partiolaisten kahdeksan vuotiaat sudenpennut, Ronja, Tiia, Pihla ja Jutta olivat tyytyväisiä päivään. Mukavinta päivässä oli ollut ”kummitustalo”, eli Perttulan navettaan rakennettu labyrintti, josta sudenpennut etsivät valkoista marmorikiveä. Tytöiltä onnistui hyvin nuotion sytytys, koska he olivat valinneet oikeat sytytysaineet. Myös eläinten tunnistus oli helppoa, mutta jälkien tunnistaminen lumesta oli ollut haastavaa. Seuraaville sudenpentutapahtuman järjestäjille tytöt lähettävät toiveen, että päivän ohjelmassa voisi olla vaikka paljon sokkeloita, melontaa ja sukellusta.

Eläimet mukana menossa

Heinolassa tapahtumaan osallistujia ilahduttivat eläinhahmot, jotka olivat paikalla myös tapahtuman yhteisissä avajaisissa.

Tampereen tapahtuman johtaja Mia Duncker-Matinlompolo toteaa Tampereen tapahtuman pysyneen yllättävän hyvin aikataulussa, ottaen huomioon tapahtuman osallistujamäärän. Ja saatu palaute tapahtumasta on ollut positiivista.

Iloiset sudenpentujen ilmeet ja kiljahdukset ovat olleet paras palkinto, mitä tapahtumanjohtaja voi saada, toteavat tapahtumien johtajat Mia Duncker-Matinlompolo ja Sisko Björk. He myös lähettävät suuret kiitokset kaikille pentueiden saattajille, sekä tapahtuman toteuttamiseen osallistuneille aktiivisille lippukunnille.