Jäsenkokous käynnissä Mikkelissä

Uutinen Lauantai - 22.11.2014

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry:n jäsenkokous on alkanut Mikkelissä. Lauantai alkoi Nuoret eturiviin! -seminaarilla, jossa tulevaisuudentutkija Ilkka Halava ja kolumnisti Jukka Relander alustivat tulevaisuuden tarpeista ja partion keinoista vastata niihin. Seminaarin lopuksi paneeli pohti, kuinka nuoret parhaiten pääsisivät esiin partiossa. Paneelissa Halavan ja Relanderin lisäksi istuivat pääkaupunkiseutulainen Ronja Inkovaara sekä hämäläiset Kimi Uosukainen ja Annika Jouhki. Hämeen delegaation ensikertalaisten vaikutelmat seminaarista löydät Pihalla-blogista.

Jäsenkokouksen avajaisissa puheenjohtajakaksikko Harri Länsipuro ja Niina Johansson antoi kokoukselle tehtäväkäskyn: "Tehtävänänne on tehdä päätöksiä". Kyseessä on aika- ja taitotehtävä, jossa arvosteluperusteena on mm. avoin mieli, kokonaisvaltainen sitoutuminen päätöksiin ja inspiroiva luovuus. Tervehdyksensä kokoukselle lausuivat myös Järvi-Suomen Partiolaisten piirinjohtaja Mika Kröger, Mikkelin kaupunginjohtaja Kimmo Mikander, WAGGGS:n hallituksen jäsen Haifa Ourir ja WOSM:n pääsihteeri Scott Teare.

Tervehdysten jälkeen jaettiin Suomen Partiolaisten hopeiset ansioristit Max Isakssonille ja Akseli Meskaselle. Hopeasudet pitkästä työstä partion hyväksi myönnettiin Jukka "Hopra" Hopeavuorelle (nr. 124) ja Asko Laukkaselle (nr. 127). Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry:n kunniapartiolaisiksi kutsuttiin Johannes Koroma ja Christoffer Taxell. Lue lisää uusista kunniapartiolaisista.

Avajaisissa saimme nauttia lapsikuoron laulusta. Musiikkiesitysten jälkeen useampikin partionjohtaja pyyhki silmäkulmiaan ja kokousväki antoi suosionosoitukset seisten.

Kokous avattiin lounaan jälkeen ja Hämeen delegaatio on valmis tekemään töitä ja päätöksiä paremman partion puolesta.

Kokousta voi seurata suorana netin välityksellä osoitteessa http://evo.partio.fi/live/. Twitterissä käytössä on #spfs2014.

Hämeen delegaatio viestii edistymisestä Pihalla-blogissa, Twitterissä profiililla @HPpartio ja häshtägillä #HPpartio sekä piirin Facebook-sivulla.

Lue myös