Jaakko Honkala Ilves2019-piirileirin leirinjohtajaksi

Uutinen Tiistai - 13.06.2017

Hämeen Partiopiirin piirihallitus valitsi kesäseminaarissaan Jaakko Honkalan (Lähteen Vartijat) seuraavan piirileirin leirinjohtajaksi. Leirinjohtajaksi haki kaikkiaan viisi hämäläistä partiojohtajaa, joista kaksi haki työparina.

Jaakko on lahtelaisen Lähteen Vartijat -poikalippukunnan jäsen ja pitkäaikaisen piiriluottis. Jaakon pestihistoriasta viime vuosilta löytyy erityisesti projekteja sekä piirin ja lippukuntien toiminnan kehittämiseen liittyviä pestejä. Roihulla Jaakko toimi Tiedonhallintajohtajana.

“Kuulin viime marraskuussa, että seuraavaa Ilves-leiriä aletaan pian tehdä ja päässäni alkoi muhia ajatus siitä, miten ja millaisen leirin haluaisin tehdä. Vaikka leirinjohtajuus ei ollutkaan aktiivisessa pohdinnassa talvella, oli se kuitenkin koko ajan jossain taustalla. Lopulta päätös leirinjohtajaksi hakemisesta oli helppo. Minulla on leirintekokokemusta monelta tasolta piirileireillä ja finnjamboreilla, ja nämä saappaat tuntuivat nyt hyviltä hypätä”, tuore leirinjohtaja Jaakko Honkala toteaa.

“Jaakon kypsyttely näkyi myös haastattelussa ja hänen esittelyteksteissään. Hänellä ei ollut vastauksia siihen, millaista ohjelmaa leirillä tulisi olemaan tai miten leiri Evon alueelle levittyisi, vaan sen sijaan Jaakolla oli vahva idea siitä, miten itse projekti pitäisi toteuttaa, ja siitä, kuinka piirin perustoiminta ja leirin tekeminen tulisivat kulkemaan käsi kädessä leiriprojektin alusta asti”, piirinjohtaja Riina Aspila valottaa valinnan taustoja.

Avatessaan leirinjohtajahaun maaliskuussa piirihallitus oli jo omassa kokouksessaan miettinyt, tavoitteita leiriprojektille ja leirinjohtajan hakuun. Nämä toimivat sekä leirinjohtajahakijoiden haastatteluiden että valinnan pohjana. Piirihallitus korosti pohdinnoissaan, että piirileirin tulee olla koko piirin yhteinen leiri.

“Leiri tulee olemaan kaikille ikäkausille suunnattu ja tulee kasvattamaan niin osallistujiaan kuin tekijöitään. Haluamme, että leiri on suurin yhteinen hanke, joka piirissämme toteutetaan seuraavan kahden vuoden aikana. Sen tekemiseen pääsevät osallistumaan niin piirin luottikset ja työntekijät kuin lippukuntatoimijatkin”, toteaa piirinjohtaja ja jatkaa: “Jaakon johdolla Ilves2019-leiristä tulee varmasti koko piirin yhteinen leiri.”

Piirileiri kohoaa Evolle heinä-elokuun vaihteessa kesällä 2019. Leirinjohtaja on jo pestattu tehtäväänsä Tampereella viime perjantaina käydyssä pitkässä pestikeskustelussa. Leirin tekeminen käynnistyy varsinaisesti staabin rekrytoinnilla elokuun puolessa välissä.