Isosaarella touhutaan jo

Uutinen Tiistai - 30.04.2013

Kevään orastaminen tietää puuveneen parissa touhuaville kiireistä aikaa. Maalisudit ja hiomapaperit kaivetaan esiin, sillä puuveneen kannet hiotaan ja lakataan joka kevät moneen kertaan. Näin puupinta kestää järven tuulessa ja tuiskussa. Nyt Isosaarella on mahdollista talkoilla ryhmällesi edullinen veneilyretki kesäksi!

m/s Isosaari on Tampereen seurakuntayhtymän nuorisotyön omistama vene, jonka asemapaikka on Mustalahden satamassa Näsijärvellä. Vene on kenen tahansa vuokrattavissa, ja mukaan lähtee aina osaava kippari. Tilaa veneessä on kahdelletoista hengelle, joten se toimii hyvin vartioiden ja laumojen retkillä.

Alus on tuttu myös sudenpennuille Aaro Koskiselle ja Aaro Leinolle Tampereen Kotkista. Aaro L. kertoo olleensa veneilyllä jo neljä kertaa ja Aaro K. kerran. Joka kerta ennen lähtöä järvelle sudenpentujen kanssa käydään tietysti läpi kuinka aluksessa tulee käyttäytyä.

”Me odotettiin pitkään ennen kuin vene lähti", muistelee Aaro K. ”Me ohjattiin venettä. Sitten jossain kohtaa mentiin sinne yhteen rantaan ja syötiin eväitä", Aaro L. kertaa reissun tapahtumia.

Entä jännittikö poikia veneessä?
”Joo”, sanoo Aaro K. kauemmin miettimättä. Aaro L. taas päätyy pohdinnan jälkeen päinvastaiselle kannalle. Viime syksynä Aaro Leino oli mukana myös aluksen talkoissa: ”Mä vein pelastusliivejä säilöön halliin.”

Aluksen parissa touhuaa myös vanhemman kaartin partiolaisia. Vaikka suurin osa talkootöistä ei vaadi erityistä osaamista – kunhan nyt pensseli pysyy kädessä – mukana on myös vaativia töitä moottorin huollosta aluksen sähkölaitteiden kunnossapitoon.

Kuka tahansa voi tulla mukaan osallistumalla talkoisiin tai vaikkapa aluksen oman kipparikurssin kautta. Saku Rautiaisella, Niihaman Saukkojen lippukunnan johtajalla, on nyt neljäs aktiivinen vuosi menossa.

”Mutta kakarasta lähtien olen siellä pyörinyt”, Saku toteaa ja jatkaa: ”Talkoissa olen putsannut pilssiä, hionut kantta, lakannut ja maalannut. Pilssin putsaaminen oli kyllä rankinta.” Entä mikä Isosaaren kanssa on parasta: ”Se kun pääsee nätillä aurinkoisella kelillä ajelemaan Näsijärvellä”, Saku tuumaa.

Talkoilemalla veneilemään!

Huhtikuussa paatilla riittää erityisesti hionta- ja lakkaustöitä. Samalla pääsee tekemään jotain ihan konkreettista käsillään ja näkee oman työnsä jäljen. Homma sopii hyvin tarpojille ja sitä vanhemmille ryhmille. Ryhmien talkootyöt sovitaan aina erikseen, joten otathan yhteyttä Sakuun jos olet kiinnostunut: saku.rautiainen (at) niihamansaukot.fi

Myös yksittäiset partiolaiset tai partiolaisten vanhemmat voivat tulla mukaan. Isosaaren kippariporukan yhteisiä talkooiltoja järjestetään huhtikuussa lähes joka tiistai- ja torstai-ilta.

Myös aluksen järjestämälle kipparikurssille pääsee mukaan koska vaan. Kesällä järjestetään käytännön veneilyiltoja koulutusteemalla toukokuun lopusta alkaen. Ne ovat avoimia kaikille veneilystä kiinnostuneille. Tarkemmat aikataulut löytyvät kevään aikana aluksen nettisivuilta: http://www.trevlut.net/msisosaari