Hiirihaukat Nokialta mukana Partiomestarissa

Uutinen Maanantai - 25.08.2014

Partiomestarit sarja pyörähtää käyntiin maanantaina 1.9. kello 16:30 alkaen Ylen 2 -kanavalla. Ensimmäinen tuotantokausi päättyi upeasti hämäläisen Pa-Ha-vartion voittoon. Millaisella mielellä Nokian Eräveikkojen Hiirikaukat palasivat kotiin sarjan kuvauksista?

Sarjan kuvauksissa Partiomestarit ylittivät itsensä, pelkonsa ja taitonsa, kun kymmenen 12–15-vuotiaista koostuvaa kisavartiota ratkoi tiivistä yhteistyötä vaativia tehtäviä maalla, merellä ja kaupungissa. TV-sarja näyttää, mihin nuoret todella pystyvät, kun heille annetaan mahdollisuus.

Hämettä kilpailussa edustavassa Hiirihaukat-vartiossa jäseninä ovat Anni Järvinen, Sara Soimasuo ja Saana Leino.

Kuvauksista mukaan upeita kokemuksia ja paljon ystäviä

”Parasta kuvauksissa oli ehdottomasti se porukka. Ei sillä ollut väliä, että kyseessä oli kilpailu”, tiivistää nokialainen innostunut tyttökolmikko. Kuvauksissa kaikki tsemppasivat hirmuisesti toisiaan – koko sydämestään ja myös äänekkäästi. Muutaman päivän aikana koko porukka hitsautui yhdeksi suureksi ystäväporukaksi, jossa naurettiin, kerrottiin vitsejä ja viihdyttiin. Yhteyttä on pidetty myös kuvausten jälkeen tiiviisti.

”Partiomestari oli ihan uskomaton ja ainutkertainen kokemus, täynnä uusia asioita ja jopa hurjia tehtäviä, mutta ei se ohjelma olisi ollut mitään ilman sitä porukkaa. Jos kuvauksissa joku ei onnistunut, ei sitä sorrettu, vaan ihan kisassakin saatettiin mennä auttamaan vastustajajoukkuetta”, jatkaa tytöt.

Upein ja uniikein tapahtuma ikinä

Hiirihaukat toteavatkin, että myös kokemuksena Partiomestari on partiouran uniikein tapahtuma. Kuvauksissa tytöt ylittivät itsensä monessa mielessä ja asiassa. Niin, ja ilman partiota tämäkin kokemus olisi jäänyt saavuttamatta!

Kuvauksista yhden hauskan asian nostaminen on vaikeaa, sillä niin paljon ehti viikon aikana tapahtua. Yksi muisto kuitenkin nousee ylitse muiden: Juuri ennen finaalien kuvausten alkamista Sara meni vessaan. Oven sulkiessaan, hän huomasi, ettei oven sisäpuolella ollutkaan kahvaa, joten oven avaaminen oli mahdotonta. Edellisen päivän kuvauksissa äänensä jo käheäksi huutanut Sara ei onnistunut kiinnittämään avunhuudoilla kenenkään huomiota, ja olikin myöhästyä kuvausbussin kyydistä. Onneksi ennen bussin lähtöä tehtiin tarkastuslaskentaa ja huomattiin yhden puuttuvan joukosta. Neuvokas Sara oli jo siinä vaiheessa laittanut tekstiviestiä kaikille kilpailijoille, joiden puhelinnumero hänellä oli tiedossaan. Pienen epäuskoisen hetken jälkeen hänet käytiin hakemassa pois lukkojen takaa ja matka finaalikuvauksiin pääsi alkamaan.

Miksi maanantaisin kannattaa istua telkkarin ääreen?

Tytöiltä kysyttäessä, miksi Partiomestareita kannattaa katsoa, tulee vastaukset nopeasti: ”Patiomestarissa tiivistyy se, mitä partio on, eli ei vain niitä erätaitoja, vaan myös yhdessä tekemistä ja muiden tukemista. Kisaa kannattaa katsoa, jos pitää onnistumisten näkemisestä, tullaanhan ohjelmassa näkemään kymmenen täysin onnistunutta vartiota. Kisassa oleminen oli hauskaa, ja se luultavasti välittyy myös itse ohjelmaan. Ohjelma on täynnä ryhmähaleja, hymyä, naurua, parhaansa yrittämistä, uskomattomia tehtäviä ja tiukkoja tilanteita. Eikä Partiomestari rajoitu vain maalle, vaan tehtävissä sukelletaan veteen, rämmitään maastossa ja kohotaan puun latvojen tasolle.”

Partiossa on kuin seikkailu, jonka kaikki haluaisi kokea ja johon kaikkien pitäisi liittyä

Haastattelun lopuksi Hiirihaukka-vartion tyttöjä pyydettiin kiteyttämään oma näkemys siitä, mikä partiossa on parasta. ”Partiossa on parasta leirit, vaellukset, kaverit, uudet kokemukset sekä partion monimuotoisuus”, sanoo  Anni. Näistä elementeistä varmasti suuri osa tuli koettua kuvauksissa.

”Parasta partiossa on sen luoma yhteishenki ja luottamus toisiin. Partion kautta saa helposti uusia kavereita ja vuosisadan nauruja! Partiossa ei tarvitse hävitä tai voittaa, vaan voi vaan olla, ylittää itsensä ja pitää hauskaa”, kiteyttää Sara.

Syyskuun ensimmäisestä päivästä alkaen maanantaisin seitsemän viikon ajan tv-katsojallekin selviää, miten nuoret kisaviikon haasteista selvisivät. Varmaa kuitenkin on, että kuten viime vuonna, myös tällä kaudella nuoret todistavat tv-katsojille, että partio on ennen kaikkea yhdessä tekemistä, hauskanpitoa, kokemuksellista oppimista ja luonnosta nauttimista nykyelämän taitoja kehittäen!

http://partiomestari.partio.fi/

kuva: Vilma Issakainen,Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry