Harrille ja Tommille Hopeasudet

Uutinen Perjantai - 22.07.2016

Suomen Partiolaisten entiselle puheenjohtajalle Harri Länsipurolle sekä Hämeen Partiopiirin toiminnanjohtaja Tommi Nymanille luovutettiin Hopeasudet Roihu2016-leirillä pidetyssä kutsuvierastilaisuudessa. Ansiomerkit luovutti Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm sekä Hämeen Partiopiirin puheenjohtaja Riina Aspila.

Harri on toiminut vastuutehtävissä niin lippukunnassa, piirissä kuin keskusjärjestössäkin

Harri Länsipuro on tunnettu vuosien työstä niin lippukunta, piiri kuin keskusjärjestötasolla. Harri toimi Hämeen Partiopiirin puheenjohtajana 2012 ja kaksivuotiskauden 2013-2014 Suomen Partiolaisten puheenjohtajana. Harri on niin isoissa kuin pienissä projekteissa tunnettu aina sparraavasta, kannustavasta ja kuuntelemisesta.

- Puhuttiinpa sitten lippukunnastasi Harjun Pojista ja roolistasi tukevana aikuisena siellä, toiminnastasi partiotoimihenkilöiden esimiehenä tai hallituksen jäsenten johtajana, annat johdettavillesi vapaat kädet, aikaa ja mahdollisuuksia tehdä, kuten he itse parhaaksi näkevät. Kun puhutaan vapaaehtoisten johtamisesta, se on ensiarvoisen tärkeää motivaation säilyttämiseksi, summasi Anna onnittelupuheessaan.

Harri aloitti Hämeen Partiopiirin hallituksen puheenjohtajana eli piirinjohtajana samaan aikaan, kun nykyinen puheenjohtaja Riina Aspila aloitteli hallitusjäsenyyttään. Harri tuki ja kannusti niin Riinaa kuin muitakin hallitusjäseniä vahvalla osaamisella ja halulla oppia.

- Harri on jakanut partio-osaamistaan ja innostusta myös lippukuntatasolla. Hän on toiminut niin Kangasalla Harjun Pojissa kuin perheen lasten lippukunnissa Erä-Pirkoissa ja Kanavan Vartijoissa Lempäälässä, kertoi Riina.

Tommi on toiminut monessa

Tommi Nyman tunnetaan laajasti parhaiten yli 13-vuotisesta urastaan Hämeen Partiopiirin toiminnanjohtajana. Kuitenkin ennen toiminnanjohtajuutta Tommi on toiminut useissa isoissa pesteissä ja projekteissa. Onnittelupuheessa Riina kertoi, että hänelle yllätyksenä tuli se, että Tommin piirissä toimiminen on alkanut nimenomaan silloin Hämeen Partiolaisten kisaryhmästä. Kisaryhmän jälkeen Tommi jatkoi partiouraansa myös muun muassa piirin ja keskusjärjestön hallituksissa.

- Ei liene yllätys, että reippaan nuoren miehen polku vei samaan aikaan piiritoiminnan kanssa myös keskusjärjestön maailmaan. Tänä päivänä puhutaan paljon pestien kerääjistä, eli näistä aktiiveista jotka puurtavat kaikilla kolmella tasolla täysillä ja intohimoisesti. Sinä olet ollut yksi heistä, jotka eivät ole partiotyön tunteja paljon laskenut, Riina summasi.

Tommi luotsaa Hämeen Partiopiirin toimintaa piirihallituksen tukena sekä johtaa toimistoa, jossa työskentelee yhdeksän työntekijää. Toiminnanjohtajuuden lisäksi Tommi toimii Hämeen Partiosäätiön asiamiehenä. Tommi työskentelee ja harrastaa partiota täydellä sydämellä. Tommi jakaa osaamistaan ja tietomääräänsä auliisti kaikille tarvitseville ja on valmis tukemaan muun muassa hallitusjäseniä tunteja laskematta ja kellonaikaan katsomatta.

Miehiä yhdistää yhteiset partiovuodet

Harri ja Tommi ovat toimineet useissa eri partiojutuissa yhdessä vuosien aikana. Paras yhteinen partiomuisto tuo esille pitkät naurut ja toteamuksen, että niitä riittää useita. Hetken mietinnän jälkeen Harri kertoo näin:

- Toimimme samaan aikaan 90-luvulla Hämeen Partiopoikien johtokunnassa. Tänä aikana yhdessä tehtiin niin virallisia kuin epävirallisia asioita. Hauskoja muistoja löytyy monilta tuon ajan yhteisiltä laavuretkiltä.
Roihulla miehet ovat taas päätyneet yhteisen projektin pariin, sillä molemmat löytyvät Chez Tilhestä.

Hopeasusi

Hopeasusi on Suomen Partiolaisten korkeimpia ansiomerkkejä ja huomattavimpia tunnustuksia. Se voidaan myöntää partiojohtajalle, joka on poikkeuksellisen merkittävällä tavalla ja suurella henkilökohtaisella panoksella vienyt partiotoimintaa eteenpäin. Harri Länsipurolle myönnettiin Hopeasusi numero 134 ja Tommi Nymanille Hopeasusi 135.
Onnittelut Harrille ja Tommille!