Harri Nummiselle sankarimerkki

Uutinen Lauantai - 25.03.2017

Marraskuun puolessa välissä partiojohtaja Harri Numminen oli ystävänsä Jussi Hannulan ja lastensa kanssa uimassa Hollolan uimahallissa. Kesken lasten pulikoinnin viereisestä aikuisten altaassa huomattiin kasvot alaspäin kelluva mies. Harri ja Jussi riensivät auttamaan altaassa kelluvaa miestä ja vetivät hänet altaan reunalle. Harri ja Jussi aloittivat auttamisen mukaan tulleen kolmannen henkilön kanssa nopeasti elvytyksen, jota jatkui reilun viidentoista minuutin ajan pelastushenkilökunnan saapumiseen saakka.

Altaasta pelastettu mieshenkilö toipui lähes kolme viikkoa sairaalahoidossa tapahtuman jälkeen.

- On hienoa, että pystyi käytännössä hyödyntämään partiossa jo nuoruudessa opittuja taitoja tarttua toimeen ja tehdä asioita. Jälkeenpäin on melko pysäyttävää tavata pelastamansa henkilö ja tuntea hänen läheistensä kiitollisuus käytännössä, sanoo Harri.

Sankarimerkki voidaan myöntää suurta uhrautuvaisuutta osoittavasta teosta, jonka aikana partiolainen tai autettava on ollut tai he molemmat ovat olleet ilmeisessä hengenvaarassa. Sankarimerkki on partion ansiomerkkijärjestelmän korkein merkki.