Hämäläisiä partiolaisia tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla

Uutinen Perjantai - 05.12.2014

Tänä vuonna Linnan juhliin on kutsuttu paljon vapaaehtoistyölle omistautuneita suomalaisia. Heidät huomioimalla presidenttipari haluaa korostaa vapaaehtoisten tekemän työn merkitystä itsenäisen Suomen menestystarinassa. 

"Ilman vapaaehtoistyötä ei hyvinvointi-Suomea olisi saatu rakennettua, eikä varsinkaan ylläpidettyä. Pyyteetöntä työtä Suomen eteen on aina tarvittu ja tullaan aina tarvitsemaan", sanoo tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Suomen Partiolaiset on myös mukana Linnan juhlissa Suomen suurimpana nuorisojärjestönä. Voit bongata partiolaisia itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton lähetyksestä. Kutsuttujen joukossa ovat mm. Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Harri Länsipuro, Finnjamboree Roihu -projektin johtaja Heikki Otsolampi ja aktiivinen meripartiolainen Kimi Uosukainen (kuvassa).

18-vuotias Kimi osallistui vastikään Suomen Partiolaisten jäsenkokouksen yhteydessä toteutettuun Nuoret eturiviin -seminaariin, jossa nuoret partiokyvyt jakoivat ajatuksiaan. Viime kesänä SuomiAreenalla Kimi pohti yhdessä muiden panelistien kanssa arvojohtajuuden merkitystä Suomen Partiolaisten debatissa.

Kimi hämmästyi saadessaan kutsun Linnan juhliin.

"Minäkö sain kutsun vuoden näyttävimpään ja arvostetuimpaan juhlaan?" kuvailee Kimi ensimmäisiä ajatuksiaan.

"Olen hyvin kiitollinen kutsusta. Mielestäni on erittäin hienoa, että tasavallan presidentti on päättänyt kutsua vastaanotolle vapaaehtoistoimijoita ja myös meitä nuoria", Kimi jatkaa.

Kimillä on jo tarkat suunnitelmat siitä, miten hän valmistautuu Linnan juhliin.

"Kovaa kuntokuuria ei ole edessä, mutta tutustun tarkasti erilaisiin protokollaohjeisiin. Lisäksi olen jutellut juhlista muutaman siellä aiemmin olleen tutun kanssa, jotta tiedän hieman, mitä tuleman pitää. Suurin haaste lienee kättelyssä sanottavan onelinerin keksiminen!" pohtii Kimi.

"Odotan ehdottomasti eniten ihmisten varauksetonta tapaamista ja antoisia keskusteluja eri tahojen edustajien kanssa. Luvassa on hyvä tilaisuus tavata niin urheilijoita, muusikoita, toisia vapaaehtoistoimijoita kuin päättäjiämmekin", Kimi summaa.

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa voi seurata suorana lähetyksenä televisiossa ja internetissä.

Yläkuva: Harri Halmejärvi
Kimin kuva: Joonas Salli

Lähde: www.partio.fi