Eskarilaiset tutustuivat partioon Tampereen Kaukajärvellä

Uutinen Maanantai - 25.04.2016

Hämeen Partiopiirin uudistettua Partioseikkailu-esikoulumateriaalia on hyödynnetty useissa esikouluissa piirin alueella. Tänä vuonna materiaalin on tilannut noin 180 eskaria, joissa lapsia on yli 4.000. Yksi näistä esikouluista on Juvan päiväkodin Ruiskaunokit -ryhmä, joka toteutti kampanjaa Partioviikon kunniaksi kolmena päivänä. Jokainen eskarilainen sai mukaansa kotiin vietäväksi myös eskarilaisen oman Partioseikkailukortin, jonne oli kerätty tarroja tehdyistä jutuista. Kunhan kortti on täynnä tarroja, saadaan kotiin viemiseksi vielä myös Parasta partioainesta -kangasmerkit.

Keskiviikkona 20.4. oli eskarissa mielenkiintoinen aamupäivä, kun paikalle saapui alueella toimivasta Kaukapartio-lippukunnasta kolme vierailevaa poikaa kertomaan partiosta. Eskareiden aamu käynnistyi perinteisellä Aamulaululla, jossa laulun aikana lapset myös kättelivät itsekin partiotaustan omaavaa lastentarhanopettaja Leena Sipiläistä partiovasemmalla. Edellisinä päivinä oli ryhmä jo tutustunut erilaisiin partiotapoihin sekä tehneet ensimmäisiä Partioseikkailu-tehtäviä.

Retket ja leirit kiinnostivat eskarilaisia

Aamun avauksen jälkeen saapui paikalle Kaukapartion Kontiaiset-lauman viimeisen vuoden sudenpennut Atro Kuokka, Eerik Kammonen sekä Tommi Pirttijärvi. Tutustuminen partiomaailmaan aloitettiin poikien päällä olleista partiovaatteista. Tommin sudenpentupaidan hihaan oli kertynyt jo yli 20 jälkimerkkiä sekä hieno kokoelma sudenpentukilpailujen ja -tapahtumien osallistumismerkkejä. Näiden ihmettelyyn kuluikin aikaa ja merkkien kautta päästiin keskustelemaan siitä, mitä kaikkea oikein partiossa päästäänkään tekemään.

Kysyttäessä perinteistä kysymystä, mikä partiossa on parasta, tuli vastauksia laidasta laitaan. Parhaimpia juttuja oli veistäminen, tulenteko, retket ja leirit, suuret tapahtumat, paraatit ja ruoan laitto itselle. Pojat kertoivat myös, että tänä vuonna paraati ei olekaan Tampereella, vaan tällä kertaa matkustetaan Lahteen saakka. Tätä retkeä odotettiin jo innolla. Eskarilaiset myös kysyivät, mitä pojat ovat partiossa oppineet? Listassa vilkkui niin ompeleminen, jäistä pelastautuminen, ensiapu kuin eläintuntemus. Myös linnunpönttöjä ja majoja oli päästy rakentamaan. Saatiinpa kuulla samalla, että Kontiainen on entiseltä nimeltään maamyyrä.

Pojat myös kertoivat tarkemmin millaisilla retkillä ja leireillä olivat olleet. Näistä kiinnostavimpia juttuja oli ehdottomasti se, että pojat itse olivat tehneet ruokaa sekä nukkuneet vieraissa paikoissa ”keskellä ei mitään”. Leiriruokaa kuvattiin niin hyväksi, ettei edes eväitä mukaan retkille tarvitse ottaa. Parhaimmiksi leiriruoiksi nimettiin nuotiomakkara, makaroni ja hampurilaiset, joita myös oli kerran itse päästy tekemään.

Halpa ja hauska harrastus

Kysyttäessä partiosta yleisesti, osasivat pojat hienosti valottaa myös partion perustietoja: partioon pääsee sinä syksynä, kun aloittaa koulun, sudenpennut kokoontuvat kerran viikossa paikallisen seurakuntatalon alakerrassa sijaitsevalla kololla ja mukaan voi tulla niin tytöt kuin pojat. Vaikka ihan kaikki tekeminen ei aina ole mukavaa, niin ehdottomasti mukaan kannattaa tulla. Jokaiselle löytyy varmasti mukavaa tekemistä!

Poikien vierailu eskarissa päättyi yhteiseen piiriin sekä kontiaisten omaan huutoon. Poikien poistuttua jatkoivat eskarilaiset päivää tutustumalla muun muassa erilaisiin solmuihin.

 

Hämeen Partiopiirin esikouluille tarkoitettu Partioseikkailu-materiaali löytyy osoitteesta: www.hp.partio.fi/partioseikkailu