Eskareissa tapahtuu Partioviikolla

Uutinen Torstai - 23.04.2015

Partioseikkailu-kampanja on käynnissä partioviikolla monessa esikoulussa eri puolella piiriä. Tänä vuonna esikoulukampanjamateriaali postitettiin yli 3.000 esikoululaiselle noin 200 esikouluun. Tampereella Kaukajärvellä Kaukapartio oli mukana toteuttamassa päivää paikalliselle esikoululle.

Kaukapartion vetämä eskaripäivä alkoi perinteisellä partiohuudolla ja esittelyllä riippunuotion ympärillä. Partiokololla sisällä tutustuttiin muun muassa retkikeittimeen sekä muihin leirivarusteisiin. Partiosta kiinnostuneiden ja innokkaiden eskareiden kysymykset liikkuivat teltassa nukkumisesta partion aloittamisen mahdollisuuksiin.

Kololta järjestettiin myös poistumisharjoitus. Ensimmäiseksi iso ryhmä yritti poistua oven kautta sekalaisessa joukossa ja ryntäämällä ulos. Lopuksi harjoitus tehtiin myös hyvässä järjestyksessä niin, että ikkunan kautta poistuivat kaikki päivään osallistuneet noin 20 eskaria.

Partioon tutustuminen päättyi ”iltapiiriin” lähes jo tuuleen hävinneen nuotion ympärille. Lopuksi lapsille kerrottiin hieman lupauksesta ja partion ihanteista sekä eritoten ihmisten kunnioittamisesta.

Päivässä olivat mukana: Riitta Pupuista (aikuinen), sudenpennut Atro ja Tommi Kontiaisista, seikkailijat Elisa ja Ira Salamatyötöistä sekä vaeltajaikäinen Jenni.

Kuvassa: eskarit poistuvat ikkunan kautta kololta eskariopettaja Päivikin seuratessa tilannetta.