Betlehemin Rauhantuli saapui Hämeeseen

Uutinen Keskiviikko - 30.11.2016

Betlehemin Rauhantuli saapui lauantaina 24. marraskuuta Turkuun Ruotsista. Turussa liekki jakautui useaan lyhtyyn ja lähti matkaamaan ympäri Suomea. Tulen Ruotsista Suomeen järjesti Hämeen koulutusohjaajana tunnettu Anne “Herkku” Toukonen yhdessä rauhantuli tiiminsä kanssa. Yksi liekki lähti lyhdyistä tänäkin vuonna kohti Hämettä partiojohtaja Kirsi “Kippara” Nurmisen kyydissä. Kippara kävi noutamassa liekin yhdessä liekinvartijan kanssa lyhtyynsä Humppilasta.

Matkalla Tampereelle Kippara pysähtyi Lempäälässä, jossa Katri Kinnari-Ahola kävi noutamassa lyhdyn Erä-Pirkoille. Katrin pihasta liekin on jo jokunen lippukunta käynyt noutamassa omaan lyhtyyn tuomaan iloa ja valoa adventin aikaan. Betlehemin Rauhantuli palaa pienenä liekkinä lyhdyssä, mutta on jakautunut tuhansiin ja taas tuhansiin lyhtyihin matkallaan vuoden pimeimpänä aikana.

- On hienoa saada Betlehemin rauhantuli jo kolmatta vuotta peräkkäin valaisemaan itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia Lempäälän kirkkoon. Tuli on saapunut kirkoon lippuaurueessa ja saanut ansaitsemansa huomion seurakuntalaisen keskuudessa. Tänä vuonna liekistä sytytettiin tulet ensimmäisen adventin iltanuotiollamme ja ensi viikolla se viedään myös joulu-taloon Lempäälän Vanhaan pappilaan, Sampona toimiva Katri Kinnari-Ahola iloitsee.

Jo yli tuhat vuotta on ikuinen tuli palanut Betlehemissä Jeesuksen syntymäpaikalla. Euroopan halki kulkeva rauhan ja valon viesti on perinne, joka alkoi vuonna 1986, kun itävaltalainen lapsi kävi ensimmäisen kerran hakemassa Betlehemistä liekin Itävaltaan. Tämän jälkeen tuli on lähetetty partiolaisten jakamana matkaan. Tänä vuonna liekki matkaa partiolaisten saattamana ainakin yli 30 Euroopan maahan.Liekki siirtyy hyvin perinteisesti kynttilästä kynttilään, joten pienellä liekillä on monta saattajaa ja näin liekki jakautuu helposti..

- Viime viikkojen huolestuttavat uutiset maailmalta ovat lisänneet ihmisissä huolta tulevaisuudesta ja rauhasta. Uskon, että Betlehemin rauhantuli viestii meille kaikille uskoa tulevaan ja sitä, että jokainen meistä voi muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi olla ja elää. Me partiolaiset olemme juuri niitä maailman muuttajia, rauhan ja ystävyyden rakentajia. Liekki ja sen eteenpäin kuljettaminen on pieni, mutta upea symbolinen teko, Hämeen Partiopiirin puheenjohtaja Riina Aspila toteaa.

Tänäkin vuonna partiolaiset ja Suomen Pyhän Yrjänän Partiokiltojen (SPYP) välittävät rauhanliekkiä ja sen ilosanomaa ympäri maan. SPYP on halunnut aktivoitua rauhanliekin levittäjänä Suomessa yhdessä Lounais-Suomen Partiopiirin kansainvälisen ja partioaatteellisen -jaoston kanssa jo monena vuonna. Hämeessä liekkii matkaa yhä useamman lippukunnan toimesta omaan seurakuntaan.

Betlehemin Rauhantulen liekistä voi käydä ihan jokainen sytyttämässä myös oman lyhtynsä ja jakaa tulta edelleen paikkoihin, joissa se ilahduttaa muita. Mikäli joku lippukunta haluaa liekin omaan itsenäisyyspäivään tai joulutilaisuuteensa, se on saatavilla ainakin:

  • Katri Kinnari-Ahola Lempäälä (p.040 776 1407)
  • Juuso Kosonen, Toijala (p. 050 5169146)
  • Kirsi “Kippara” Nurminen, Tampere (p. 040 540 2792)
  • Anne “Herkku” Toukonen, Hämeenlinna (p.050 3405425)