Betlehemin Rauhantuli Hämeeseen

Uutinen Perjantai - 04.12.2015

Betlehemin Rauhantuli saapui torstaina 3.12 Turkuun Ruotsista. Yön yli Tukholmasta Finnlinesin FinnLink laivan henkilökunnan avustajama omassa lyhdyssään josta liekki jaettiin heti useampaan lyhtyyn. Yksi näistä lyhdyistä lähti kohti Hämettä partiojohtaja Kirsti “Kippara” Nurmisen kyydissä.

Rauhanliekin ensimmäinen pysähdys Hämeessä oli Lempäälä, josta liekki jakautui heti useaan lyhtyyn muun muassa Lempäälään ja Vesilahteen. Tänäkin vuonna partiolaiset ja Suomen Pyhän Yrjänän Partiokiltojen (SPYP) välittää rauhanliekkiä ja sen ilosanomaa ympäri maan.

- Betlehemin Rauhantuli palaa pienenä liekkinä lyhdyssä, mutta on jakautunut tuhansiin ja taas tuhansiin lyhtyihin matkallaan vuoden pimeimpänä aikana. On hienoa saada Betlehemin rauhantuli jo toista vuotta peräkkäin valaisemaan itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia Lempäälän kirkkoon, Hämeen Partiopiirin puheenjohtaja Riina Aspila iloitsee.

Jo yli tuhat vuotta on ikuinen tuli palanut Betlehemissä Jeesuksen syntymäpaikalla. Euroopan halki kulkeva rauhan ja valon viesti on perinne, joka alkoi vuonna 1986, kun itävaltalainen lapsi kävi ensimmäisen kerran hakemassa Betlehemistä liekin Itävaltaan. Tämän jälkeen tuli on lähetetty partiolaisten jakamana matkaan. Tänä vuonna liekki matkaa partiolaisten saattamana ainakin yli 30 Euroopan maahan sekä lentoyhtiöiden avustuksella Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.

- Moni on kysynyt minulta, miten liekki on jatkanut kulkuaan näin pitkän matkan? Liekki siirtyy hyvin perinteisesti kynttilästä kynttilään, joten pienellä liekillä on monta saattajaa ja näin liekki jakautuu helposti ympäri maan. Minullakin oli mukanani Turun reissussa oma liekinvartija, liekin Turusta Hämeeseen tuonut Kippara kertoo.

Viime aikoina olemme kuulleet paljon huolestuttavia ja pelottavia uutisia maailmalta. Betlehemin rauhantuli viestii rauhaa ja sitä, että jokainen meistä voi muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi olla ja elää.

- Voi sanoa, että Betlehemin rauhantuli elää ajassa! Me partiolaiset haluamme muuttaa maailmaa, rakentaa maailmanrauhaa ja ystävyyttä yli rajojen. Liekki ja sen eteenpäin kuljettaminen on pieni, mutta äärimmäisen upea symbolinen teko, Riina toteaa.

Tänäkin vuonna SPYP on halunnut aktivoitua rauhanliekin levittäjänä Suomessa yhdessä Lounais-Suomen Partiopiirin kansainvälisen ja partioaatteellisen -jaoston kanssa. Hämeessä liekki matkaa yhä useamman lippukunnan toimesta omaan seurakuntaan.

- Betlehemin Rauhantulen liekistä voi käydä ihan jokainen sytyttämässä myös oman lyhtynsä ja jakaa tulta edelleen paikkoihin, joissa se ilahduttaa muitakin. Mikäli vielä joku lippukunta haluaa liekin omaan itsenäisyyspäivään tai joulutilaisuuteensa, se on saatavilla ainakin minun luotani Toijalasta, Riinalta Lempäälästä ja Kipparalta Tampereelta Kiltalainen Juuso Kosonen rohkaisee.

Lisätietoja ja tulen liekkiä antavat:

  • Riina Aspila 040 560 3465
  • Kirsti “Kippara” Nurminen 040 540 2792
  • Juuso Kosonen 050 5169146