Beetlehemin Rauhantuli on Hämeessä

Uutinen Maanantai - 26.11.2018

Betlehemin Rauhantuli saapui Suomeen torstaina 22. marraskuuta Ruotsin kautta. Tulen Suomeen järjesti tuttuun tapaan Lounais-Suomen Partiopiirin Kansainvälinen- ja partioaatteelinenjaosto. Heti Suomeen tultuaan se jakautui useaan lyhtyyn ja lähti matkaamaan ympäri Suomea. Yksi liekki lähti lyhdyistä tänäkin vuonna kohti Hämettä heti torstaina Kirsi “Kippara” Nurmisen kyydissä ja toinen perjantaina Anne “Herkku” Toukosen kyydissä.

Sunnuntaina liekki pysähtyi Lempäälässä, jossa Riina Aspila kävi noutamassa sen lyhtyyn Erä-Pirkoille. Tänäkin vuonna liekki jatkaa matkaansa lähikuntiin partiolaisten toimesta tuomaan iloa ja valoa adventin aikaan.

"Tästä on muodostunut minulle vahva joulun odotuksen perinne. Nyt jo viidettä vuotta peräkkäin saamme Betlehemin rauhantulen valaisemaan itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia Lempäälän kirkkossa. Osa kirkkoon saapuvista osaavat jo odottaa sitä ja ottavat liekin itselleen omaan lyhtyyn", Aspila iloitsee.

Jo yli tuhat vuotta on ikuinen tuli palanut Betlehemissä Jeesuksen syntymäpaikalla. Euroopan halki kulkeva rauhan ja valon viesti on perinne, joka alkoi vuonna 1986, kun itävaltalainen lapsi kävi ensimmäisen kerran hakemassa Betlehemistä liekin Itävaltaan. Tämän jälkeen tuli on lähetetty partiolaisten jakamana matkaan. Betlehemin Rauhantuli palaa pienenä liekkinä lyhdyssä, mutta on jakautunut tuhansiin ja taas tuhansiin lyhtyihin matkallaan vuoden pimeimpänä aikana ympäri maailmaa.

"Olen useana vuonna seurannut liekin matkaa piirimme alueella ja iloinnut siitä, kuinka se joka vuosi levittyy yhä useammalle. On hienoa, kuinka Rauhantuli on tullut vahvaksi osaksi lippukuntien itsenäisyyspäivän perinnettä", Hämeen Partiopiirin puheenjohtaja Tytti Lindroos toteaa.

Partiolaisten ihanteena on ystävyyden rakentaminen yli rajojen. Betlehemin Rauhantuli viestii rauhaa ja ystävyyden rakentamista maailmassa. Partiolaiset muuttavat maailmaa rakentamalla ystävyyttä ja rauhaa.

Olen ennenkin sanonut, että Rauhanliekki ja sen eteenpäin kuljettaminen on pieni, mutta upea symbolinen teko. Tänä päivänä koen sen myös tärkeäksi. Liekin saapuminen laittaa minut aina pohtimaan, millä tavoin minä voin edistää rauhaa ja ystävyyden rakentamista. Koen, että jokaisella meistä on tässä asiassa toimeen tarttumisen paikka, Aspila jatkaa.

Betlehemin Rauhantulen liekistä voi käydä ihan jokainen sytyttämässä myös oman lyhtynsä. Mikäli joku lippukunta haluaa liekin omaan itsenäisyyspäivään tai joulutilaisuuteensa, se on Hämeestä saatavilla ainakin:

Riina Aspila, Lempäälä (p.040 560 3465)
Juuso Kosonen, Toijala (p. 050 5169146)
Hans Vaasvainio, Vesilahti (p. 0400 937 227)
Kirsi “Kippara” Nurminen, Tampere (p. 040 540 2792)
Anne “Herkku” Toukonen, Hämeenlinna (p.050 3405425)

 

Kuva: Riina Aspila